REUTERS/Susana Vera
MODRIĆ MEĐU NAJBOLJIMA

SOLARI ODRŽAO PREDAVANJE SIMEONEU, EL CHOLO: 'NISMO IZGUBILI ZBOG VAR-A, NEGO DOBROG PROTIVNIKA' Real se uvijek bori do kraja i ovo nije gotovo!

ŠPANJOLSKA Casemiro, Sergio Ramos i Bale srušili momčad Diega Simeonea na njenom stadionu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. veljača 2019. 23:07

Realova igra sve sigurnije i pobjeda u gradskom derbiju potvrda je rasta prezentacija momčadi Santiaga Solarija. Atletico je izgubio važne bodove i šansu da “puše za vrat“ Barceloni. U taktičkom nadmudrivanju Santiago Solari održao je predavanje Diegu Simeoneu.

Atleticov presing nije bio nerješiva zagonetka za Real, koji je znao probijati rivalove linije i dolaziti do gola gostiju. Probleme su imali samo u prvih deset minuta. Već u 16. Casemiro je zabio. Atraktivno, škaricama, nakon kornera i prijenosa lopte glavom Sergija Ramosa.

Soccer Football - La Liga Santander - Atletico Madrid v Real Madrid - Wanda Metropolitano, Madrid, Spain - February 9, 2019  Real Madrid's Sergio Ramos celebrates scoring their second goal with Sergio Reguilon   REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Sporni kazneni udarac

Kroos je igrao vrlo dobro, Modrić pratio, Benzema se kvalitetno gradio, Vinicius prijetio, Real je imao jasnu ideju igre. Iako je Atletico izjednačio u 25. minuti, Griezmann je izbjegao zaleđe i na pas koji mu je dao Correa pogodio za 1:1, gost je bio sigurniji.

VAR je morao interventirati u finišu prvog dijela, nakon drugog pregledavanja sudac Xavier Estrada Fernandez dao je gostima kazneni udarac nakon starta na Viniciusu. Prekršaj je krenuo izvan kaznenog prostora, potvrđen u njemu, konstatirali su arbitri. Međutim, mnogi eksperti tvrde da je i VAR pogriješio. Da se prekršaj dogodio samo izvan šesnaesterca, te da je domaćin oštećen. Sergio Ramos, koji nije dobro postavio zaleđe kod Griezmannova gola, zabio je s bijele točke. Bio je uključen u sva tri prva gola.

Soccer Football - La Liga Santander - Atletico Madrid v Real Madrid - Wanda Metropolitano, Madrid, Spain - February 9, 2019  Real Madrid's Casemiro celebrates with Luka Modric at the end of the match   REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Možda bi Atletico drukčije pamtio ovo poslijepodne na Wanda Metropolitanu da je priznat gol Morate u 54. minuti. Već se krenuo radovati kad je vidio zastavicu za zaleđe, koje je potvrđeno VAR-om. A radilo se o centimetrima… Konačnih 3:1 zabio je Bale nakon ulaska s klupe. Odlično mu je loptu u trk poslao Modrić, a Velšanin je uletio u kazneni prostor s lijeve strane i pogodio golmanov lijevi donji kut.

Koliko god Colchonerosima trebao pogodak, do kraja nisu napravili pravu šansu. Udarci Gimeneza i Rodrija za Courtoisa nisu bili osobit problem, kao što Benzema i Bale nisu zabili glavom na drugoj strani. VAR je imao posla i kod pada Morate, nakon duela s Casemirom, ali odluka je - prekršaja nije bilo.

- Nismo izgubili zbog VAR-a, nego dobrog protivnika. VAR će se poboljšavati - kazao je pomirljivo Diego Simeone, da bi na konstataciju kako su opet dali zraka Barceloni i pitanje je li prvenstvo riješeno, izbjegao odgovor.

Sjajna serija

Real je u seriji jako dobrih rezultata, nakon pet pobjeda igrao je 1:1 s Barcelonom na Camp Nou, pa dobio u gradskom derbiju. Nije to Real koji lakoćom dominira i stvara golem broj šansi, ali racionalno, s vrsnim veznjacima, kadar je zadati smrtonosne udarce bilo kojem suparniku. Dvije utakmice s Barcelonom krajem ovog i početkom sljedećeg mjeseca odredit će im bitno što će učiniti u domaćim natjecanjima, a u osmini finale Lige prvaka igraju u srijedu s Ajaxom.

- Bila je to momčadska pobjeda. Igrači su bili iznimni, imali smo ekipu i pobjednički duh, To je ono što moramo održati. Ponosan sam na njih, idu im sve zasluge - komentirao je Santiago Solari, a vrlo slično konstatirao je i na temu što je ključ boljih rezultata Reala.

Soccer Football - La Liga Santander - Atletico Madrid v Real Madrid - Wanda Metropolitano, Madrid, Spain - February 9, 2019  Real Madrid coach Santiago Solari gives instructions to Toni Kroos   REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

- Na ovom stadionu se može dobiti jedino na ovakav način. Ključ je u igračima, uvijek u timu, svi smo mi, i ja također, njima na usluzi. Na terenu su jedino igrači, oni stavljaju svoje tijelo, svoje srce i talent na raspolaganje. Svi ostali imamo samo pet posto zasluga za to što nastojimo pomoći, uključujući i trenere, liječnike, tehničku službu, navijače…

Rekao je da prvenstvo nije odlučeno.

- Real Madrid se uvijek bori do kraja i ovo nije gotovo. No, čvrsto smo na zemlji - zaključio je Santiago Solari, trener objektivno uvjerljivije momčadi.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 05:20