REUTERS/Susana Vera
LUKI NA KRAJU NAJVIŠE OCJENE

ŠPANJOLCI NE MOGU VJEROVATI ŠTO JE MODRIĆ NAPRAVIO 'Tako bijesnog ga još nismo vidjeli! Hrvat duže od dvije minute držao predavanje Viniciusu!'

'Dok su sve oči bile uprte u suce i VAR i dok se čekalo na odluku hoće li gol biti priznat, Vinicius je duže od dvije minute trpio predavanje ljutitog Modrića', piše Marca
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. veljača 2019. 13:57

Real Madrid slavio je na stadionu Wanda Metropolitano protiv gradskog rivala Atletico Madrida rezultatom 3:1. Solari je taktički nadmudrio Diega Simeonea u derbiju 23. kola, a kao najbolji pojedinci susreta istaknuli su se Realovi kreatori igre Modrić i Kroos. Vinicius Junior iz utakmice u utakmice sve više pokazuje svoje umijeće, a Gareth Bale kao šlag na tortu dodao je svoj stoti pogodak za Kraljevski klub.

Antoine Griezmann uspio je narušiti idilu u Solarijevoj momčadi pogotkom u 25. minuti, a zaprijetio je i Morata u 55. minuti, no njegov je gol poništen zbog zaleđa.

Soccer Football - La Liga Santander - Atletico Madrid v Real Madrid - Wanda Metropolitano, Madrid, Spain - February 9, 2019  Real Madrid's Casemiro celebrates with Luka Modric at the end of the match   REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Luka Modrić je zaslužio visoku ocjenu za svoj performans, španjolski mediji dodijelili su mu visoku 'osmicu', jednako kao Toniju Kroosu i Viniciusu Junioru. Luka je sjajno dirigirao igrom madridskog Reala i gospodario sredinom terena, a ističe se i njegova perfektna suradnja s Kroosom. U trenutku kada se lomio susret poslao je fantastičnu loptu za Balea koji je svojim stotim pogotkom stavio točku na 'i' gradskog derbija.

Španjolski su se mediji u nedjelju raspisali i o 'rijetko viđenoj situaciji prije gola Griezmanna', u kojoj je Modrić imao glavnu ulogu.

"Ramos je u 25. minuti dodao loptu Viniciusu, a ovaj ju je prvo loše prihvatio blizu aut-linije pa olako izgubio. Angel Correa je bez previše truda nadjačao mladog Brazilca i odmah sjajno uposlio Griezmanna, a Francuz je izbjegao zaleđe i zabio za 1:1. Dok su suci pregledavali snimku, vidno uzrujani Modrić je prišao Viniciusu i počeo vikati na razigranog Brazilca, ljutito gestikulirajući rukama i objašnjavajući mu da se ne može tako poigravati. Dok su sve oči bile uprte u suce i VAR i dok se čekalo na odluku hoće li gol biti priznat, Vinicius je duže od dvije minute trpio predavanje ljutitog Modrića", piše Marca i opisuje kako je završio ovaj 'pedagoški sat'.

"Na kraju je Karim Benzema morao prići Modriću i smiriti ga rekavši mu je Vinicius dobio dovoljno kritika. Razjareni Hrvat se tada okrenuo i otišao dalje, ali je koji trenutak kasnije ponovno bijesno reagirao kad je gol priznat", piše Marca uz zaključak:

"Jako se rijetko može vidjeti Modrića u ovakvom izdanju, pogotovo prema tako mladom igraču, ali Realova desetka je na kraju ipak mogla biti puno sretnija, nakon asistencije za treći gol i pobjede u derbiju", zaključuje Marca.

Sergio Ramos: 'Prvenstvo još nije gotovo'

Kapetan Real Madrida Sergio Ramos izjavio je nakon derbija da prvenstvo još nije gotovo te da prednost Barcelone nije nedostižna. Pobjeda protiv gradskog rivala Atletico Madrida dala je krila igračima Kraljevskoga kluba koji najavljuju hvatanje priključka za vodećom Barcelonom.

Soccer Football - La Liga Santander - Atletico Madrid v Real Madrid - Wanda Metropolitano, Madrid, Spain - February 9, 2019  Real Madrid's Sergio Ramos celebrates scoring their second goal with Sergio Reguilon   REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Sergio Ramos bio je jedan od ključnih pojedinaca pobjede nad Simoneovim Colchonerosima, premda je loše reagirao kod izjednačujućeg pogotka Antoinea Griezmanna. Majstorski je izveo najstrožu kaznu za novo vodstvo Reala u 42. minuti, Jan Oblak jednostavno nije imao šanse.

Madriđani sada zaostaju samo pet bodova za Barcelonom. Barca ima utakmicu manje, a u nedjelju će odmjeriti snage s Athleticom u Bilbau.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 07:08