Football Soccer - Barcelona v Atletico Madrid - Spanish La Liga Santander - Camp Nou stadium, Barcelona, Spain - 21/09/16. Barcelona's Ivan Rakitic celebrates a goal with Jordi Alba. REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea / REUTERS

NITKO NE MOŽE VJEROVATI

ŠPANJOLSKI KRONIČARI IZNENAĐENI Marginalizacija Ivana Rakitića izazvala veliki odjek: 'Čini se da je Enrique izgubio povjerenje u njega...'

AUTOR:
  • Miho Dobrašin

 • OBJAVLJENO:
 • 09.01.2017. u 14:40

 • “Veliko iznenađenje na popisu za Villarreal!”, istaknule su u naslovu sportske novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni, samo nekoliko minuta nakon što je klub objavio popis igrača za sinoćnji sraz s Villarealom.

  Najveća novost na listi bio je ofenzivni vezni Denis Suarez (23) koji je upravo u Villarrealu bio na posudbi prošle sezone. On prije tri dana nije bio pozvan za kup utakmicu u Bilbau kod Athletica. Rakitić je, pak, odigrao 71. minutu protiv Athletica koji je nakon prvog poluvremena imao 2:0 a na kraju je pobijedio s 2:1. Rakitićev nastup nije bio na visokoj razini, ocijenili su tada izvjestitelji u Španjolskoj.

  - Dovođenje veznih igrača Denisa Suareza i Andre Gomesa ovog ljeta glavni je razlog zašto Rakitić igra manje - smatra Anais Marti, novinarka dnevnih novina La Vanguardia u Barceloni. - Bez ikakve sumnje, od dolaska u klub u ljeto 2014. nikada nije imao tako malu ulogu kao sada.

   

  - I sam Rakitić je sigurno jako neugodno iznenađen što uopće nije pozvan na utakmicu protiv Villarreala - kaže Francesc Aguilar, novinar Mundo Deportiva. - Nitko ovo nije očekivao, a Enrique posljednjih tjedana nije detaljno obrazložio svoju odluku.

  Pa ipak Aguilar smatra kako niti Rakitiću nije jasno zašto se baš on pretvorio u veznog igrača koji prvi napušta prenapučenu sredinu travnjaka.

  - Velika je konkurencija na sredini no u Bilbau nije bio najgori, čak niti blizu tome. Pa ipak kao da je tradicionalno postao prvi koji mora van - dodaje Aguilar.

  BARCELONA, SPAIN - MARCH 22: Ivan Rakitic of Barcelona takes on Luka Modric and Toni Kroos of Real Madrid CF during the La Liga match between FC Barcelona and Real Madrid CF at Camp Nou on March 22, 2015 in Barcelona, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
  Alex Caparros/Getty Images
   

  - Ovo što sada uopće nije pozvan doista je velika novost - napominje Esther Blasco, novinarka dnevnika Sport u Barceloni. - Prošle sezone je bio neupitan član prve postave pa ova odluka trenera čudi.

  Utakmica protiv Villarreala u Barceloni je ocijenjena kao izuzetno bitna koja se mora dobiti pod svaku cijenu.

  - Čini se kao da je Enrique izgubio povjerenje u njega - komentira u Madridu novinar dnevnika AS Juan Jimenez. - Čudna je i tišina koja vlada oko produženja njegovog ugovora. Na početku sezone je produženje bio prioritet a sada kažu da ima vremena.

  - Moguće da je razlog odmor jer Barcelona mora pobijediti u srijedu - kaže Jimenez. - No to je ranije bilo nezamislivo.

  Iz drugih medija