Alexander Hassenstein/Getty Images
'SAN JEDNE LJETNE NOĆI'

SPORTSKE NOVOSTI U DOMU REAL MADRIDA: LUKA MODRIĆ OSTAO JE MILJENIK BERNABEUA 'Morale bi se dogoditi puno teže stvari da se ovdje njemu zviždi'

Real Madrid je prvenstvo otvorio 2:0 pobjedom protiv Getafea u kojoj je zaigrao hrvatski veznjak, a navijači 'Kraljevskog kluba' zapravo nisu vjerovali da bi mogao otići ovog ljeta
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 26. kolovoz 2018. 13:23

Luka Modrić počeo je svoju šestu sezonu u Real Madridu, klubu s kojim je četiri puta podigao pehar prvaka Europe. U madridskoj četvrti Chamartin, gdje noć obasjavaju reflektori stadiona Santiago Bernabeu, a svjetla nebodera banaka simboliziraju moć, nitko nije vjerovao da bi 32-godišnji vezni igrač mogao otići u Inter.

- Dok su trajale priče o njegovom mogućem prelasku ljudi su još više kupovali njegov dres - govori Julian Pastor, prodavač nogometnih dresova na štandu nasuprot stadiona. Potražnja za majicom vrijednom 25 eura, svojevrsnim indikatorom popularnosti nogometaša, skočila je nakon što je Modrić prošli mjesec proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva.

- Njegovi i dresovi kapetana Sergia Ramosa su otprilike u istom rangu, oni se najbolje prodaju - dodaje Pastor. Nekoliko sati prije starta prvenstva prodao ih je desetak.

GOLOVE S UTAKMICE REAL - GETAFE POGLEDAJTE OVDJE

U toploj ljetnoj noći navijači su se polako približavali glomaznom zdanju Bernabeua. Tišina i izostanak gužve jasno su pokazivali da su mnogi još uvijek na godišnjim odmorima daleko izvan Madrida. No, 25-godišnji Cristian i njegova djevojka nisu htjeli propustiti prvo kolo protiv Getafea, momčadi iz madridskog predgrađa. Priča oko Intera i Modrića nije ih nimalo uznemirila.

- Ostaje zar ne? To što se nije bio oglasio oko budućnosti uopće nije važno. Ove sezone bi trebao imati još veću ulogu, a na ovakvoj razini može igrati još dvije-tri godine - govori Cristian.

Luka Modrić jedan je od najomiljenijih Realovih igrača. Zadnji ugovor potpisao je 2016. godine nakon čega je osvojio više individualnih priznanja. Bio je proglašen najboljim veznim igračem španjolske lige, uvršten u najbolju momčad Lige prvaka, a sve je kulminiralo prošli mjesec srebrnom medaljom s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu i proglašanjem za najboljeg igrača turnira u Rusiji.

- Očekujem da ove sezone osvoji Zlatnu loptu - kaže 32-godišnji posjetitelj Alfredo smatrajući ga najboljim igračem na svijetu. Višetjedni medijski napisi oko Intera nisu niti njega previše uzbudili. Smatra da su mediji pretjerali s pričom oko talijanskog kluba te da tome ne treba pridavati pozornost.

- Ne treba uvijek gasiti požar, nije potrebno uvijek reagirati - napominje.

U nedjelju je trener Julen Lopetegui debitirao u ligi pred 48.000 gledatelja, što je najmanja posjeta u posljednjih devet godina. Bila je to i prva utakmica bez Cristiana Ronalda nakon devet godina. Momčad je istrčala bez Modrića, koji je baš kao i stoper Raphaele Varane te vezni Casemiro ostao na klupi. Njih trojicu, koji su se posljednji vratili s godišnjeg odmora, Lopetegui će postupno vraćati u formu i udarnu postavu.

No, odmah na početku drugog poluvremena, ‘desetka’ u narančastom markeru potrčala je na zagrijavanje. Ubrzavajući uz aut liniju prema južnoj trbini Modrić je podigao glavu te vidio publiku kako mu plješće i ustaje. Podigao je ruke u zrak, pa i on njima zapljeskao. Postalo je jasno da ondje nitko ništa ne zamjera Modriću.

Talijanski mediji su danima izvještavali da on želi otići jer mu je Inter ponudio veću plaću. Real Madrid je poručio da će on ostati jer ima ugovor do 2020., a zatim je pokrenuo tužbu protiv Intera pred FIFA-om optuživši milanski klub za nagovaranje igrača na raskid ugovora. Inter je, pak, odgovorio da nije direktno pregovarao s Modrićem.

Momčad u tranziciji

Novine La Gazetta dello Sport tvrdile su da su ga ponudili njegovi zastupnici, a da je on željan novog sportskog izazova. Tijekom tog vremena Modrić se nije javno osvrnuo na slučaj, što je protumačeno manevrom u cilju traženja financijski boljeg ugovora u Madridu.

- Morale bi se dogoditi puno teže stvari da se ovdje zviždi Modriću - rekao je 28-godišnji navijač Nacho u dresu hrvatske reprezentacije s Modrićevim imenom. - Ako je i tražio više novca to je u redu. Zaslužio je bolji ugovor - dodao je.

Iako je Ronaldo napustio Madrid njegovi dresovi još su na štandovima
REUTERS/Sergio Perez
Iako je Ronaldo napustio Madrid njegovi dresovi još su na štandovima

Hrvatski reprezentativac je u 69. minuti skinuo marker te potrčao prema klupi, što je popraćeno novim pljeskom. Minutu kasnije utrčao je na travnjak zamijenivši 22-godišnjeg Danija Ceballosa, veznjaka koji je dugo čekao da zaigra u udarnoj postavi. Publika je nanovo pozdravila najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, od kojega ove sezone traži da iskustvom povede momčad u borbu za naslove.

- Real Madrid je u tranziciji. Nakon odlaska Ronalda klub se okreće prema mladim igračima. Modrić bi trebao olakšati taj generacijski prijelaz - ističe Nacho.

Sa sjeverne tribine, gdje se nalaze navijači koje je ondje postavio klub, začulo se skandiranje “Luka-Luka, Modrić-Modrić’” Tijekom 29 minuta provedenih na terenu nije bilo previše uzbuđenja. Getafe, koji je ove sezone promijenio kompletnu momčad, nije ozbilnije ugrozio vodstvo Real Madrida od 2:0. Modrić je bez većeg fizičkog napora završio utakmicu, a onda zajedno s napadačem Karimom Benzemom prvi krenuo u svlačionicu. Ostali igrači pozdravljali su publiku.

U klubu kažu da nikakvog ‘slučaja Modrić’ nije bilo, niti ga ima. On bi uskoro mogao dobiti novi ugovor u Real Madridu, no glasnogovornik kaže da još uvijek nema informaciju o tome. To trenutačno znaju samo Modrić i njegovi zastupnici, predsjednik Florentino Perez i generalni direktor Jose Angel Sanchez.

Novi ugovor

Nije isključeno da Modrić dobije novi ugovor 9. rujna, na svoj 33. rođendan. Prošle godine je Barcelona produžila ugovor Ivanu Rakitiću na dan njegova rođenja. No, to je zasad u sferi nagađanja. Tri dana ranije, 6. rujna, Modrić će u susjednom Portugalu igrati prijateljsku utakmicu za Hrvatsku, a 11. rujna trebao bi istrčati i protiv Španjolske u Elcheu. Igrači Real Madrida koji su u protekle dvije godine dobivali nove ugovore u Real Madridu, poput Isca, Benzeme, Kroosa i Balea, to su učinili u rujnu ili listopadu.

- Ja pak očekujem nastavak rasta prodaje Modrićevih dresova - napomenuo je prodavač Pastor oko 1 sat poslije ponoći kada su se i posljednji posjetitelji razilazili kućama.

- Njegov prelazak u Inter bio je samo san jedne ljetne noći - zaključio je.

Linker
24. travanj 2024 11:54