Getty Images
TRI KONKURENTA ZA ISTU POZICIJU

ŠTO ČEKA MODRIĆA U ZIDANEOVOJ NOVOJ 'IGRI' Evo što bi se dogodilo da trener Reala danas mora izabrati postavu za finale Lige prvaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2019. 12:47

Luka Modrić imao je turbulentan početak nove sezone u Real Madridu. Suspenzija zbog crvenog kartona i ozljeda udaljile su ga od početne postave momčadi Zinedinea Zidanea i sada kapetan Vatrenih ponovno mora izboriti mjesto u početnih 11.

U tekstu pod naslovom 'James, Modrić i Isco su Zidaneov sudoku', novinar španjolskog Asa Marco Ruiz piše o hrvatskom veznjaku.

"U utakmici protiv Atletica Zidane je za Modrića imao ispriku. Luka se tek oporavio od ozljede i on je u igru stavio Valverdea. Ali zapravo postoje tri igrača u središnjici vezne linije koji konkuriraju za poziciju, a to su Modrić, James i Isco. To je novi sudoku koji Zidane pokušava riješiti. Što bi se dogodilo da francuski trener mora izabrati postavu za, recimo, finale Lige prvaka ili finale Kupa? Ovisi o formaciji u kojoj bi želio igrati. Ako bi igrao u formaciji 4-3-3, onda bi bilo logično da koristi Hrvata. Vezna linija Kroos-Casemiro-Modrić bila je uobičajena u Madridu u zadnje tri sezone u kojima je Zidane s Realom osvojio Ligu prvaka. Ali ove je sezone Modrić imao turbulentan start sezone zbog suspenzije i ozljede i odigrao je svega 100 minuta u tri utakmice. Pritom je započeo tek jednu, protiv Celte, u kojoj je zaslužio crveni karton zbog 'gaženja' na suparnika s leđa. U dobi od 34 godine osvajač Zlatne lopte mora ponovno izboriti svoju poziciju", piše As.

As u nastavku teksta piše da Isco i James Rodriguez imaju više šansi za igru u slučaju da Zidane odluči zaigrati s formacijom 4-2-3-1 koju je često koristio ove sezone, a Casemiro i Kroos 'zacementirali' su svoja mjesta među 11.

Linker
24. travanj 2024 05:19