Screenshot
EVO ŠTO JE PRESUDILO U EL CLASICU

STRUČNI KOMENTATOR SN-A PRESUDIO U SLUČAJU 'KOVAČIĆ' Trebao je krenuti na Rakitića, sve se vidjelo kod gola, bila je to zamka...

Ernesto Valverde taktički je nadigrao Zidanea u utakmici s dva različita poluvremena, Barca ovu prednost neće ispustiti. Real je s dvojicom napadača htio napraviti pritisak, ali nije imao proboj po bokovima, želio je pojačati veznu liniju i zapravo je napravio sam sebi protuuslugu. El clasico za Sportske novosti komentira trener Osijeka Zoran Zekić.
Piše: Zoran ZekićObjavljeno: 24. prosinac 2017. 20:03

Jedna od odluka Zidanea bila je da Mateo Kovačić igra na Messiju, on je to činio jako dobro, ali ništa nije pridonosio prema naprijed, mislio je isključivo na njega, dok je Barcelona sa Sergiom Robertom zatvorila Marcela. Tako Real nije imao dovoljno ubačaja sa strane.

Barca je bila pametna, čekala da se Real ispuše. Svima nam se na startu drugog poluvremena činilo da je Real odlučio igrati što najbolje zna, na kontre, ali izgleda da je to bila velika zamka.

Kod gola Barcelone za 1:0 vidjelo se najbolje koliko je Kovačić bio zauzet s Messijem, kad je Rakitić napravio višak on je i dalje stajao kod Messija, umjesto da suzi prostor ili načini prekršaj, i tako riješi situaciju.

SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Rakitić je napravio višak i Barca je zabila gol.

Naravno da su nama u fokusu bili naši igrači, Modrić je u prvom poluvremenu bio apsolutno najbolji na terenu, razigravao je ekipu, pogotovo Ronalda, dok je Rakitić u drugom dijelu preuzeo tu ulogu.

Modrića su zatvorili, a Rakitić se razigrao. Barcelona ima izvrsnu ravnotežu u momčadi, Busquetsa i Rakitića koji igraju poziciono i čuvaju leđa igračima prema naprijed, a kvalitetni su u fazi napada. Tako je završilo 3:0, to je treća ligaška pobjeda Barcelone u nizu na Bernabeuu, kraj prvenstva je daleko, ali mislim da Barcelona neće prokockati ovaj bodovni višak. Pokazala je zrelost, ovako odigrati utakmicu protiv prvaka Europe i svijeta zaista je fantastično.

SAŽETAK UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Zidane ima problem s forsiranjem nekih igrača i taktike, Ronaldo i Benzema nisu na nivou od prošle sezone, zabili su samo šest golova zajedno u prvenstvu, a lani su skupa dali 36 pogodaka u ligi.

Barcelona je s odlaskom Neymara još više pojačala kolektivnu snagu. Ter Stegen sjajno brani, Paulinho, prema kojem sam i ja bio skeptičan, dobro se uklopio. Valverde je zaista napravio pravi posao i vidi se da zna što hoće.

Osijek, 030817. 
Gradski vrt.
Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Europske lige, NK Osijek - PSV Eindhoven. 
Na fotografiji: Trener NK Osijeka Zoran Zekic.
 Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Foto: Emica Elvedji / CROPIX

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
20. travanj 2024 15:52