Real Madrid's under 19 player Enzo Alan Fernandez Zidane manages the ball during a UEFA youth league quarters final match against Paris St Germain at Charlety stadium in Paris, March 11, 2014. REUTERS/Charles Platiau (FRANCE - Tags: SPORT SOCCER) - PM1EA3B1HKS01
REUTERS/Charles Platiau

PRAVA NOGOMETNA OBITELJ

STVARA SE MOĆNA MALONOGOMETNA MOMČAD UNUTAR OBITELJI Treći sin legende Reala čeka priliku u prvom sastavu, kad zaigra najmlađi dogodit će se neviđeno

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 11.10.2019. u 20:16

 • Pravo je bogatstvo u svojoj nogometnoj karijeri imao Zinedine Zidane. Igrao je u ponajvećim europskim klubovima. Posebice se to odnosi na madridski Real u kojem je kao trener, usudimo se reći, imao još veće uspjehe. Jer, osvojiti tri uzastopne europske titule nije jednostavan zadatak. Nimalo.

  Nije samo veliki Zizou iz obitelji igrao u Realu. I dva njegova sina, Enzo i Luca dosada su barem jednom u službenoj utakmici nosili dres Los Blancosa. To bi uskoro mogao napraviti i treći sin, Theo. I on je igrač sredine terena, a u situaciji kada u kadru zbog ozljeda nema Jamesa Rodrigueza, Lucasa i Brahima, odnosno kad su igrači razasuti po svojim reprezentacijama, Zinedine ga je iz B-momčadi povukao da trenira s onim najboljima.

  Podsjetimo se, Enzo Zidane, najstariji sin trenirao je za Real još 2011. godine pod Joseom Mourinhom. Ipak, debitirao je tek u sezoni 16/17, kada je trener bio njegov otac. Luca je kao treća vratarska opcija stalno prisutan u klubu. Prvi trening odradio je 2014. godine pod Carlom Ancelottijem, a debitirao je za seniore u posljednjem kolu sezone 17/18 protiv Villarreala, također pod trenerskom paskom svog oca.

  Sada je možda vrijeme da debitira i 17-godišnji Theo, a kako je sve krenulo, neće proći dugo do ustoličenja u prvoj momčadi i četvrtog Zidaneovog sina. To je Elyaz, njemu je 13 godina, a i on je kadet Reala. Za razliku od ostalih u obitelji, najmlađi je obrambeni igrač. Dakle, za desetak godina, obitelj Zidane imala bi što za reći na nekom futsal-turniru.

  Iz drugih medija