REUTERS
ATLETICO NA VRHU PRIMERE

SVI SU GA VEĆ OTPISALI, ALI ON SE NE PREDAJE Trener Reala odbio priču o smjeni i poručio: 'Ništa nije izgubljeno, situacija se stigne preokrenuti!'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 28. listopad 2018. 00:03

Real Madrid je stigao na Camp Nou uvjeren kako u utakmici s Barcelonom (nedjelja 16.15) može preokrenuti situaciju u kojoj se nalazi. Trener Julen Lopetegui ohrabren je podrškom svojih igrača, pa ne želi razmišljati o posljedicama eventualnog posrtaja.

- Igrači mi vjeruju, a ja još više vjerujem njima. Nimalo ne sumnjam u njih. Ulazimo u ovu utakmicu puni želje i ambicije, spremni dobro je odigrati - rekao je Lopetegui.

Računa na sve igrače osim ozlijeđenog desnog beka Danija Carvajala, a pitanje je koliko će vremena na terenu provesti vezni Isco Alarcon, koji se vratio nakon operativnog zahvata i još uvijek nema snage za 90 minuta. Lopetegui odbija razgovore o svojoj mogućnoj smjeni.

- To o čemu pričate ne pomaže mi pobijediti, niti popraviti momčad. Sva moja energija usredotočena je na ovu utakmicu. S obzirom na atraktivan susret pred nama, sva moja koncentracija podređena je uspjehu i ekipi, a na te priče ne mislim gubiti niti trenutka - rekao je.

Rub ponora

- Vi vidite ovu situaciju kao rub ponora, no mi je ne vidimo takvom. Interes vas i nas se ne podudara. Nalazimo se u listopadu i ništa nije izgubljeno, situacija se stigne preokrenuti - dodao je.

U posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima Real Madrid je upisao četiri poraza, jednu pobjedu i jedan neodlučen ishod. Upitan hoće li biti života za njega nakon Camp Noa, odgovorio je:

- Nadam se nastaviti disati, neću umrijeti. Svatko ima 100 posto energije, a sva moja je sada usmjerena kako bih pomogao momčadi.

Rekao je kako nije odustao od igranja visokog presinga te da je puno razgovarao sa svojim igračima o neefikasnosti pred protivničkim golom. Najveći derbi smatra utakimicom drugačijom u odnosu na ostale.

- Sve su važne, a ovakve s Barcelonom posebno - zaključio je.

Španjolska: Atletico na vrhu

Nogometaši madridskog Atletica zasjeli su na vrh ljestvice španjolskog prvenstva zahvaljujući 2-0 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Real Sociedada u susretu 10. kola.

Golove za Atletico postigli su obrambeni igrači, Godin (45) i Filipe Luis (61).

Nikola Kalinić ostao je na klupi Atletica.

Atletico sada ima 19 bodova, jedan više od druge Barcelone, koju u nedjelju očekuje "clasico" protiv madridskog Reala na Camp Nou, te trećeg Espanyola, dok je Sociedad trenutačno 12. sa 12 bodova.

REZULTATI 10. KOLA,

Petak:

Valladolid - Espanyol 1-1 (Verde 90+1 / Iglesias 20)

Subota:

Girona - Rayo Vallecano 2-1 (Portu 34-11m, 45 / Galvez 61)

Athletic - Valencia 0-0

Levante - Leganes 2-0 (Roger 14, Rochina 90)

Celta - Eibar 4-0 (Aspas 5, 36, 82, Mendez 56)

Atletico - Real S. 2-0 (Godin 45, Filipe Luis 61)

Nedjelja:

Getafe - Betis

Barcelona - Real M.

Alaves - Villarreal

Sevilla - Huesca

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 09:30