REUTERS/Juan Medina
PRENOSI GAZZETTA

TALIJANI OTKRIVAJU! JE LI OVO GLAVNI RAZLOG ZBOG KOJEG CONTE NEĆE PUT MADRIDA? Perez će se strpiti do ljeta, a onda bomba

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. listopad 2018. 13:03

Europski prvak Real iz Madrida smijenio je u ponedjeljak navečer trenera Julena Lopeteguija nakon serije loših rezultata, a na njegovo mjesto privremeno je postavio Santiaga Solarija, trenera klupskog pomlatka Castille.

- Ovom promjenom na klupi želimo promijeniti dinamiku u kojoj se nalazi momčad. Smatramo da je kvaliteta ekipe u kojoj se nalazi osam igrača nominiranih za predstojeću nagradu Zlatna lopta, u raskoraku s dosad ostvarenim rezultatom - naveo je Real u priopćenju objavljenom nakon sastanka Uprave kluba.

REUTERS/Juan Medina
REUTERS

Tijekom čitavog dana očekivalo se da će novim trenerom biti imenovan Antonio Conte, no to se nije dogodilo. Navodni pregovori su zaustavljeni, a 49-godišnji Solari će voditi momčad u nadolazećim utakmicama protiv Melille, Valladolida, Viktorije Plzen i Celte iz Viga. Conte je bez posla nakon što je ljetos napustio Chelsea s kojim je prošle sezone zauzeo peto mjesto u engleskom prvenstvu, no igrači Reala bili su protiv njegovog dolaska, te su do posljednjeg trenutka javno tražili da im trener ostane Lopetegui.

Britain Soccer Football - Arsenal v Chelsea - FA Cup Final - Wembley Stadium - 27/5/17 Chelsea manager Antonio Conte and Arsenal manager Arsene WengerAction Images via Reuters / Lee Smith EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters

S druge strane talijanski mediji, točnije 'Gazzetta dello Sport' navodi kako predsjednik Perez na klupu Madriđana želi vratiti Josea Mourinha. Ta je informacija navodno stigla i do Contea koji sada čeka razvoj situacije, a ukoliko se Portugalac vrati na klupu 'kraljeva', Talijan bi zauzeo njegovo mjesto na Old Traffordu.

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group H - Manchester United v Juventus - Old Trafford, Manchester, Britain - October 23, 2018  Manchester United manager Jose Mourinho          REUTERS/Hannah McKay
REUTERS/Hannah McKay

Ipak, teško je za vjerovati kako će Mourinho do kraja sezone dobiti otkaz obzirom da bi u tom slučaju u Manchesteru Portugalcu morali isplatiti nevjerojatnih 35 milijuna eura. Kako trenutačno stvari stoje u Madridu će nastaviti sa Santiagom Solarijem ili čak u jednoj opciji i s Robertom Martinezom, obzirom da je Perez odlučan u namjeri da na ljeto na Bernabeu vrati Josea Mourinha, navode talijanski mediji.

Linker
19. travanj 2024 01:02