REUTERS
KAOTIČNA SITUACIJA

TRAJE GROZNIČAVA POTRAGA ZA TRENEROM REALA NAKON ŽESTOKOG OKRŠAJA VELIKOG GAZDE I KAPETANA Legenda kluba odbila povratak na Santiago Bernabeu!

Piše: Iva PrpićObjavljeno: 08. ožujak 2019. 20:07

U samo tjedan dana snovi Real Madrida o trofejima pali su u vodu nakon dva poraza od Barcelone u Kupu i prvenstvu te debaklu od Ajaxa u Ligi prvaka. Jedina utjeha koja ostaje navijačima Real Madrida je Svjetsko klupsko prvenstvo osvojeno u prosincu prošle godine.

Kraj velike ere Real Madrida mogla se naslutiti još prošle godine, kada je redove Kraljeva napustio peterostruki osvajač Zlatne lopte, Cristiano Ronaldo, a uz njega i trener Zinedine Zidane. Na trenersku poziciju došao je prvo Julen Lopetegui, pa nakon njega kao privremeno rješenje stigao je Santiago Solari, pod čijim vodstvom Madriđani igraju jednu od najlošijih sezona u povijesti.

U jeku velikih problema i krize, španjolski mediji lansirali su bombastičnu informaciju o mogućem povratku Zinedinea Zidanea na klupu Kraljeva. Bivši francuski reprezentativac na klupu madridskog Reala stigao je 2016. godine, a s momčadi je uspio osvojiti Ligu prvaka tri godine zaredom. Svoje izabranike vodio je u ukupno 149 utakmica u kojima je upisao 105 pobjeda, 28 remija i 16 poraza. Španjolska Marca tvrdi kako je bivši predsjednik Real Madrida, Ramon Calderon, otkrio da je uprava kluba razgovarala s legendarnim Francuzom o povratku.

- U srijedu je predsjednik Florentino Perez uputio poziv Zidaneu za povratak. Ipak, Zidane je taj prijedlog odbio, ali je ostavio mogućnost povratka u lipnju otvorenom - rekao je Ramon Calderon koji je predsjedničku funkciju u španjolskom klubu obnašao od 2006. do 2009. godine.

MADRID, SPAIN - MAY 31: Real Madrid CF president Florentino Perez (L) and Zinedine Zidane (R) attend a press conference to announce his resignation as Real Madrid coach at Valdebebas Sport City on May 31, 2018 in Madrid, Spain. Zidane steps down from the position of Manager of Real Madrid, after leading the club to it's third consecutive UEFA Champions League title. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Neki mediji su se, pak, raspisali i o povratku Portugalca Josea Mourinha na Santiago Bernabeu, a Calderon ističe veliku različitost kod ova dva trenera.

- Zidane i Mourinho dva su potpuno različita stručnjaka, s različitim idejama i pristupima u nogometu. Mislim da je za ovu situaciju najviše kriv aktualni predsjednik. Opcija s dovođenjem Mourinha nema nikakva smisla. Mislim da će uprava kluba pričekati kraj sezone za donošenje ikakvih odluka. Ipak, do kraja sezone je ostalo još jako mnogo vremena, tri mjeseca u kojima trener i igrači moraju trpjeti kritike i ljutnju navijača - zaključio je Calderon.

Uz Zidanea, želja brojnih navijača Real Madrida je i njemački trener Jürgen Klopp, koji trenutačno vodi Liverpool. Trener mlade momčadi Kraljevskog kluba i bivši španjolski reprezentativac Alvaro Benito smatra da upravo Klopp može preporoditi klub.

- Nemam nikakve sumnje da je Klopp trener koji bi se najbolje uklopio u Real Madrid - izjavio je Benito.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - Real Madrid v Ajax Amsterdam - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - March 5, 2019  Real Madrid's Sergio Ramos gestures from the stands during the match   REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez

Dok mediji traže novog trenera, stanje u Madridu je kaotično. AS je tako donio priču da se nakon utakmice s Ajaxom dogodio veliki incident između Florentina Pereza i Sergija Ramosa. Perez je nakon dvoboja čekao igrače u svlačionici i nekoliko minuta verbalno napadao igrače zbog njihova, po njegovim riječima, sramotnog ponašanja. Tada je reagirao Ramos, koji je napao predsjednika i njegovu upravu zbog lošeg planiranja i okrivio ih za katastrofalnu sezonu.

- Isplati me i idem! Dao sam sve za ovaj grb, za ovaj klub, pa čak i za tebe - izgovorio je Ramos predsjedniku gledajući ga ravno u oči dok su njegovi suigrači sve pomno pratili.

Sada očekujemo Perezovu reakciju...

Linker
16. travanj 2024 14:21