Srdjan Stevanovic/Getty Images
PRIJELAZNI ROK JOŠ TRAJE

TRAJE LJUTI BOJ EUROPSKIH KLUBOVA ZA HRVATSKOG NAPADAČA Na stolu je više opcija, sada svi čekaju što će on odlučiti

Piše: HinaObjavljeno: 19. kolovoz 2019. 20:53

Španjolski nogometni prvoligaš Espanyol zainteresiran je za dovođenje hrvatskog napadača Nikolu Kalinića iz madridskog Atletica, izvijestila je u ponedjeljak španjolska radijska postaja COPE.

Espanyol, koji će ovoga tjedna igrati protiv ukrajinske Zarje u posljednjem pretkolu za ulazak u skupine Europske lige, javio se Atleticu pitajući za situaciju oko 31-godišnjeg bivšeg hrvatskog reprezentativca, tvrdi taj medij.

Kalinić u nedjelju nije konkurirao za nastup u utakmici 1. kola španjolskog prvenstva u kojoj je Atletico sa 1-0 pobijedio susjeda iz predgrađa Getafe.

"Različite ekipe su zainteresirane za njega no još uvijek nema nikakvog sporazuma", rekao je u ponedjeljak Atleticov glasnogovornik u telefonskom razgovoru za Hinu.

"Moguće da je među zainteresiranima klubovima Espanyol", dodao je.

Soccer Football - La Liga Santander - Atletico Madrid v Getafe - Wanda Metropolitano, Madrid, Spain - January 26, 2019 Atletico Madrid's Nikola Kalinic in action      REUTERS/Javier Barbancho
REUTERS/Javier Barbancho

"Kalinić ima više opcija pa ćemo vidjeti", dodala je osoba bliska hrvatskom igraču zamolivši za anonimnost. Postoji mogućnost i da ga Atletico pošalje na posudbu.

Espanyol bi do kraja prijelaznog roka 2. rujna mogao posegnuti za jednim napadačem jer mu je golgeter Borja Iglesias otišao prošli tjedan u Betis.

Espanyolov glasnogovornik Rafa Ramos nije odgovorio jesu li zainteresirani za Kalinića.

Espanyol je u nedjelju izgubio na svom terenu sa 0-2 od Seville, a trener David Gallego Rodríguez je nakon utakmice bio upitan o pojačanjima.

“Nitko mi ne treba. Govoriti o tome značilo bi nepoštivati igrače koji su igrali ovu utakmicu. Ne žalim za nikim tko nije ovdje”, izjavio je Gallego.

Radijska postaja COPE smatra da bi Espanyol mogao postići sporazum s Atleticom nakon što su ljetos madridski crveno-bijeli pod povoljnim uvjetima angažirali braniča barcelonskih plavo-bijelih Marija Hermosa. Espanyol ga je pustio da ode za cijenu manju od one iz odštetne klauzule navedene u njegovom ugovoru.

Kalinić se nalazi godinu dana u Atleticu te je registriran za igranje u ovoj sezoni španjolskog prvenstva. Ljetos nije sudjelovao u niti jednoj pripremnoj utakmici no trenira zajedno sa suigračima premda je prošli tjedan dva dana vježbao individualno. Iz kluba su poručili kako traže najbolje rješenje i za njega i za Atlético. Njegova "devetka" otišla je napadaču Alvaru Morati, dok je njemu dodijeljen dres s brojem 21.

Mediji su zadnjih dana vezivali Kalinića za Atalantu, Bolognu, Sampdoriju, Fiorentinu i Monaco.

Linker
25. travanj 2024 15:07