REUTERS
VEĆ GA USPOREĐUJU S MESSIJEM

TRENER BARCELONE NIJE MOGAO DOĆI DO RIJEČI OD ODUŠEVLJENJA SVOJOM NOVOM ZVIJEZDOM! Evo što je napravio u samo pet minuta: 'To što radi nije normalno!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. rujan 2019. 10:59

Camp Nou ima novog miljenika, a on se zove Ansu Fati. 16-godišnji napadač iz Gvineje Bisau stasao je u La Masiji (stigao iz Seville kao 10-godišnjak), a sinoć jel prvi put kao starter u La ligi, odigrao senzacionalnu utakmicu te oduševio Camp Nou i trenera Ernesta Valverdea.

Fati je u impresivnoj 5:2 pobjedi protiv Valencije sam napravio pola posla, kao da nije primjerice, dvostruko mlađi od Piquea, te majstorskim golom i asistencijom u prvih sedam minuta doslovno slomio protivnika odmah u startu.

Kod prvog gola je u stilu Messija (ali desnom nogom) u punoj brzini zakucao loptu u donji desni kut.

Screenshot

Kod drugog je kao na igrici prošetao kroz šesnaesterac sve do gol-linije i savršeno servirao okomitu povratnu loptu na 'bijelu točku' Frenkieju de Jongu za 2:0. Sve to u razmaku od pet minuta.

Screenshot

Valencia je smanjila na 2:1 golom Gameira (27), no u nastavku su Pique (51) i Suarez (61, 82) riješili pitanje pobjednika. Na konačnih 5:2 smanjio je Maxi Gomez (90+2).

Katalonski mediji danas slave golobradu zvijezdu, a trener Valverde doslovno nije mogao doći do riječi od oduševljenja kad je na presici pokušao opisati sinoćnji Fatijev show.

"Pa ovo nije normalno! Nije normalno da on zabije u prvom dodiru s loptom, a onda onako asistira u drugom dodiru s loptom. Znate, nije lagano igrati u Barceloni, a pogotovo ne nekome tako mladom kao što je Fati", rekao je Valverde i odgovorio na usporedbe Fatija i Messija, koji je također imao sjajan debi za Barcelonu kao tinejdžerska senzacija, prije 18. godine

"Ne zanima me to što njegov start uspoređuju s Messijevim. Svi znamo da će se sad o njemu puno toga pisati, da će biti u centru pozornosti, a na nama je da ga zaštitimo", odgovorio je Valverde.

Barcelona je subotnjom pobjedom zadržala četvrto mjesto u Primeri s dva boda ispred vodećeg Atletica koji je doživiop prvi poraz sezone (2:0) kod Real Sociedada.

Dvadesetak minuta upisao je sinoć napokon i naš Ivan Rakitić, ušao je u 70. minuti umjesto de Jonga.

Barcelonu već u utorak čeka novi okršaj - sjajna utakmica s Borrusijom Dortmund na otvaranju Lige prvaka u skupini F.

Linker
17. travanj 2024 04:15