JOSE JORDAN AFP
RAZMIŠLJA SE O NASTAVKU

U ŠPANJOLSKOJ SE STANJE NE SMIRUJE, VLADA IMA DATUM IZLASKA IZ IZVANREDNOG STANJA Već se zna kad će se Barcelona, Real i društvo vratiti treninzima?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2020. 16:03

Iako je u Španjolskoj samo u posljednja 24 sata od koronavirusa umrlo čak 757 ljudi, a ukupna brojka koroninih žrtava je na 15 tisuća u toj zemlji, oni razmišljaju o - nogometu. Nešto slično kao i u Italiji događa se za vrijeme dok je pandemija na vrhuncu. Teško je objasniti zašto je tome tako, ali valjda postoje razlozi za to.

U vrijeme kad se doslovce ne zna gdje sa žrtvama korone, španjolska je vlada donijela mišljenja slična talijanskoj. Pretpostavlja se da bi nogometni klubovi oko 4. svibnja mogli početi s radom. Dakle, nagađa se da bi do tada korona mogla proći, a ono što ide na ruku je manji broj novozaraženih iz dana u dan.

Čelništvo Španjolske uvjereno je da će 26. travnja biti posljednji dan izvanrednog stanja u toj zemlji. Od tada bi se normalan život mogao početi vraćati, a negdje tjedan dana kasnije to bi uključivalo i nogometaše.

Što se tiče Primere, nakon nekoliko tjedana priprema prvenstvo bi trebalo biti nastavljeno krajem svibnja. Jasno, igralo bi se u kontroliranim uvjetima, bez gledatelja na tribinama i uz poštovanje ostalih sigurnosnih mjera.

- Imamo nekoliko scenarija, ali i dalje sve ovisi o tome kada će se sve ovo smiriti. Imamo tri datuma kada bi se La Liga mogla nastaviti, a to su 28. svibanj, 6. lipanj i 28. lipanj. Ne možemo reći točan datum jer još ništa nije službeno. Jasno je i da klubovi moraju trenirati prije nastavka sezone, a nadamo se da bi od 26. travnja to moglo biti moguće - rekao je Javier Tebas, predsjednik udruženja La Lige u utorak.

Linker
16. travanj 2024 21:07