Screenshot (Instagram)
SKROMNOST JE VRLINA

VELIKI NOGOMETAŠ I JOŠ VEĆI GOSPODIN! Hrvati su i dalje potplaćeni, a evo kako je Ivan Rakitić odgovorio na pitanje o povišici plaće u Barceloni

Ivan Rakitić je u velikom razgovoru za Sportske novosti progovorio i o svojoj aktualnoj situaciji u Barceloni, pa i onoj financijskoj: 'Predsjednik zna što je najbolje', skromno je poručio Raketa.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. rujan 2018. 14:51

Za ostanak u Barceloni rekli ste slične razloge kao i za reprezentaciju, da vas vežu obitelj i emocije. Iako je PSG bio zagrizao. Pa postoji li uopće neka varijanta u kojoj biste napustili Barcelonu? Dok se vas pita...

- Ne postoji. Hoću reći da je bilo ozbiljnog interesa, poštujem to jer je radi se o vrhunskim klubovima. Tada sam sjeo s menadžerom i obitelji, popričali smo o svemu, ali jednostavno u najboljem sam klubu na svijetu, cijene me, odlično mi je, ne vidim nešto što bih više od toga mogao drugdje dobiti. Pojačali smo se, imamo najveće ambicije… Ima podršku i predsjednika i trenera. Uživam, tu je sve što mi treba. I što želim ovog časa.

Trener Ernesto Valverde kazao je da ste više od igrača, jedan od najvažnijih ljudi aktualne Barcelone. To jasno govori koliko ste mu bitni.

- Trener je napravio velike stvari, suradnja je odlična, na meni je da nastavim jednako raditi i svi zajedno ispunimo očekivanja.

Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v SD Huesca - Camp Nou, Barcelona, Spain - September 2, 2018   Barcelona's Ivan Rakitic scores their fifth goal   REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Hoće li vam predsjednik Josep Maria Bartomeu ponuditi povišicu? Čini nam se da generalno hrvatski igrači imaju niže ugovore od nekih iz većih zemalja koji sigurno nisu bolji. To je povezano s marketingom koji može puno donijeti klubu u jednoj Njemačkoj ili Engleskoj, a ne i kod nas.

- Po onome što znam, razgovarat ćemo o tome. Ja sam u Barceloni zadovoljan, a ako su i oni… Predsjednik zna što je najbolje.

Ove sezone vam je imperativ osvojiti Ligu prvaka. Tako ste se postavili nakon što vam bježi od 2015. godine. Start je uvjerljiv, u utakmici s Huescom zabili ste vrhunski gol.

- Je, naravno. Iako smo mi ove sezone osvojili španjolsko prvenstvo i Kup te smo zaista igrali jako dobro, sada želimo sve. I Ligu prvaka, i domaće trofeje. Plan nam je da sve titule dođu u Barcelonu. Posjedujemo izvrsnu momčad i imamo pravo na takve ambicije.

Nema više Ronalda u Realu, je li time La Liga što izgubila? Je li Barcelone totalni favorit za prvaka ili Real i Atletico mogu biti opasna prijetnja?

- Ne, ne bih tako kazao, jer Real je i dalje jak. Iako je otišao Ronaldo, u njemu su vrhunski igrači, kao i u Atleticu. No, treba čestitati Juventusu što je doveo takvog igrača kao što je Ronaldo. Bit će jako teško osvojiti naslov, no pojačali smo se, igramo vrlo dobro, znamo da moramo odigrati sve utakmice maksimalno kako bismo se okitili novom domaćom krunom.

Linker
24. travanj 2024 03:49