Maja Hitij/Bongarts/Getty Images
SPORNI DETALJ

VIDEO: IVAN RAKITIĆ ZBOG JEDNOG POTEZA U CENTRU PAŽNJE NAKON EL CLASICA Sudački eksperti su jedinstveni: 'Real je u toj situaciji teško oštećen!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. prosinac 2019. 00:14

U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu, španjolskom "El Clasicu", Barcelona i Real Madrid na Camp Nouu su prvi put nakon 17 godina odigrali bez golova.

Utakmica se trebala igrati 26. listopada, ali je odgođena zbog sigurnosnih razloga nakon što je Kataloniju zahvatio val prosvjeda uzrokovanih uhićenjem devet katalonskih separatističkih vođa.

Hrvatski dokapetan Ivan Rakitić dobio je priliku od prve minute iako je uoči derbija bio najavljivan Sergio Busquets. Navodno se trener Ernesto Valverde u posljednji trenutak predomislio zbog povišene temperature Barcelonina veznjaka.

Rakitić je nakon susreta bio tema brojnih rasprava zbog jedne sporne situacije iz 18. minute u kojoj je povlačio za dres Realova braniča Raphaëla Varanea u kaznenom prostoru. Varane je pao i Madriđani su tražili najstrožu kaznu, međutim glavni se sudac Alejandro Hernández Hernández nije oglasio.

Sporan trenutak pogledajte OVDJE.

- To je bio tip utakmice kakve smo već ranije imali. U prvom dijelu Real je imao prilike, bilo je teško, potom smo mi napravili nekoliko šansi. Mogao je pasti koji gol. Na startu nam je nedostajalo više mirnoće. Zadovoljan sam kako je ekipa odradila utakmicu. Nedostajao nam je završni prolaz ili zadnji kvalitetan pas - kazao je Rakitić.

I VAR je ostao "sramežljiv".

- Varane je sjajan igrač, obojica želimo pobijediti i za to se borimo - prokomentirao je Rakitić Varanovo traženje kaznenog udarca.

Sudački eksperti redom su konstatirali da je jedanesterac bio. No, pitali su se sudac Hernández i VAR. Oni nisu to tako vidjeli...

Linker
24. travanj 2024 15:32