GIUSEPPE CACACE / AFP
SVAKA ČAST MAJSTORE

VIDEO: 'KRALJEVSKI LISAC' POVEO FANTOMSKIM POGOTKOM, A ONDA JE NA SCENU STUPIO LUKA MODRIĆ Pogledajte remek-djelo hrvatskog maestra!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. siječanj 2020. 22:03

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u finale španjolskog Superkupa nakon što su u prvom polufinalnom susretu u saudijskom gradu Jeddah pobijedili Valenciju sa 3-1, a među strijelce se upisao i Luka Modrić.

"Kraljevski klub" je gotovo rutinski stigao do pobjede protiv 'Šišmiša' kojima je to bio prvi poraz u zadnjih osam susreta u svim natjecanjima.

Los Blancosi su poveli već u 15. minuti utakmice i to na nevjerojatan način. Naime, Nijemac Toni Kroos spremao se izvesti udarac iz kuta, a jednim krajičkom oka uočio je kako vratar Valencije objašnjava svojim igračima kako se postaviti u kaznenom prostoru.

Veznjak Reala ekspresno je izveo korner, direktno zapucao prema vratima i tako prevario Domenecha za vodstvo 'kraljeva'. Vodstvo Reala povećao je Isco u 39. minuti susreta. Luka Modrić pucao je u blok da bi se potom lopta odbila do Isca koji s desetak metara šalje i drugu loptu u mrežu 'šišmiša.'

Screenshot: Reddit

POGODAK KROOSA POGLEDAJTE OVDJE

U drugom poluvremenu 'kraljevi' su nastavili trpati mrežu Valencije, a treći pogodak bio je djelo našeg Luke Modrića. Veznjak Vatrenih primio je jednu loptu na desetak metara od gola i potom vanjskim dijelom kopačke zabio u donji kut vratara Domenecha.

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric celebrates his goal during the Spanish Super Cup semi final between Valencia and Real Madrid on January 8, 2020, at the King Abdullah Sport City in the Saudi Arabian port city of Jeddah. (Photo by GIUSEPPE CACACE / AFP)
GIUSEPPE CACACE / AFP

POGODAK LUKE MODRIĆA POGLEDAJTE OVDJE

U nastavku je Valencija uspijela smanjiti na 3:1 preko Pareja što je ujedno bio i konačan rezultat.

U drugom polufinalnom susretu u četvrtak se sastaju Barcelona i Atletico Madrid.

Španjolski Superkup igrao se od 1982. godine uvijek u Španjolskoj između osvajača prvenstva i osvajača kupa, a igrale su se dvije utakmice. U kolovozu 2018. godine Barcelona i Sevilla odigrale su jednu utakmicu u gradu Tanger u Maroku. Tada je prvi put u jednoj službenoj utakmici u Španjolskoj korišten VAR.

Ovo će biti druga sezona zaredom da se Superkup igra izvan Španjolske, a broj sudionika je povećan s dvije na četiri momčadi. Za domaćinstvo Superkupa konkurirao je i Katar, no na kraju će Saudijska Arabija ugostiti četiri Superkupa u nizu, od 2020. do 2023. godine. Barcelona je najviše puta osvojila Superkup, 13 puta. Real Madrid ima 10 titula, Atletico dvije, a Valencia jednu.

Linker
20. travanj 2024 07:38