REUTERS/Albert Gea
NAKON GOLIJADE PROTIV BETISA

VIDEO: NAVIJAČI SU RAKITIĆA DOČEKALI 'NA NOŽ', ALI TRENER JE IZBRISAO SVE SUMNJE I OTKRIO ŠTO VATRENI DANAS ZNAČI ZA BARÇU 'On je za nas neprocjenjiv'

Piše: HinaObjavljeno: 22. siječanj 2018. 22:26

Barcelonin trener Ernesto Valverde nahvalio je Ivana Rakitića nakon sinoćnje utakmice 20. kola Primere u kojoj je hrvatski reprezentativac upisao gol i asistenciju u visokom 5:0 gostujućem slavlju Katalonaca na gostovanju kod Betisa.

Navijači Betisa neprijateljski su nastrojeni prema Rakitiću još otkako je nosio kapetansku traku Seville, njihovog ljutog gradskog rivala, a sinoć im je Hrvat opet zapapaprio.

Koliko je Rakitić zapravo bitan za igru Barcelone otkrio je sam trener Valverde.

"Rakitić je za nas ključan. Može nam pomoći na raznim pozicijama, ali on je ključ za naš balans u igri. Za nas je on neprocjenjiv", rekao je Valverde.

Nakon kiksa Atletico Madrida i Valencije Barcelona sada na vrhu ljestvice španjolskog prvenstva ima 11 bodova prednoti ispred prvih pratitetlja 'Rojiblancosa'. Dojam je da je liga postala nezanimljiva, odnosno da se prvak već zna.

RAKITIĆEV GOL BETISU POGLEDAJTE OVDJE

"Liga je dosadna? Nama nije. Naš je cilj osvojiti maksimalan moguć broj bodova, bez kalkulacija. Ostalo nam je 18 utakmica do kraja i želimo u svakoj pobijediti i još povećati prednost. Messi? Njegovim potezima neću aplaudirati jer sam trener, ali ono što je napravio, priredio je pravi šou i nadam se da su svi uživali, bez obzira za koga navijali. On je najbolji igrač kojeg sam vidio", dodao je Barcelonin trener.

Rakitić je 59. minuti zabio gol za 1-0 što mu je treći pogodak ove sezone, a onda je u 68. minuti asistirao napadaču Luisu Suarezu za 3-0.

"Poznavajući trenera Betisa, koji se općenito usuđuje igrati otvoreno, znali smo da će nas oni pritisnuti visoko i pokušati oduzeti loptu. Bilo je zato važno biti strpljiv i čekati trenutak. On je stigao u drugom poluvremenu te smo ga iskoristili na najbolji način", izjavio je hrvatski nogometaš.

SVE GOLOVE S UTAKMICE BETIS - BARCELONA POGLEDAJTE OVDJE

"Sada moramo nastaviti ovako. Želimo napredovati iz utakmice u utakmicu, ići po nove pobjede, te davati 100 posto od sebe. Nastojat ćemo uživati zajedno kao i dosad", istaknuo je.

Barcelona će u četvrtak igrati pred svojom publikom uzvratnu utakmicu četvrtfinala Španjolskog kupa u kojoj će pokušati nadoknaditi 0-1 poraz iz prve utakmice protiv gradskog suparnika Espanyola.

"U kupu sada imamo lijepi izazov. Mi moramo ići po sve trofeje, ali malo po malo", poručio je Rakitić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
19. travanj 2024 01:37