Screenshot
PRESUDILA JEDNA SITUACIJA

VIDEO: OSTAJE ENIGMA ZAŠTO JE POBJEGAO ISPRED RAKITIĆA? OGLASIO SE I NEUTJEŠNI MATEO KOVAČIĆ: 'Ovo je strašan trenutak za sve nas!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2017. 19:16

Dugo očekivani El clasico na Santiago Bernabeuu pretvorio se u noćnu moru za sve realovce, a posebno za hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

Barcelona je usred Madrida rezultatski pregazila Real s 3:0 i odjurila na 14 bodova prednosti u prvenstvu, a ključni trenutak dogodio se u 54. minuti.

Ivan Rakitić je s centra poveo kontru Barce i na vrhu kaznenog prostora poslužio Sergija Roberta, ovaj je produljio za Suareza, a urugvajski napadač pogodio je mrežu za 1:0.

SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

U začetku akcije pred Rakitićem se stvorio Mateo Kovačić, ali umjesto da krene zaustaviti kolegu iz reprezentacije, Mateo se doslovno sklonio u stranu i pokrio Messija, otvorivši Raketi otvoren put prema golu.

Čuvanje Messija i bio je u startu Kovačićev zadatak u El clasicu, zbog toga je i startao u prvih 11 umjesto Isca, ali ovaj potez mu nisu oprostili ni navijači, a ni mediji naklonjeni Realu.

SAŽETAK UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Kova je nakon utakmice upravo taj gol označio kao prijelomni trenutak utakmice, ali nije objasnio zašto se u ključnom trenutku izmaknuo Rakitiću.

"Dali smo sve od sebe u prvom poluvremenu, igrali smo dobro, a onda smo pali i u drugom poluvremenu je to za nas bila jako teška utakmica. Ovo je strašan trenutak za nas, ali moramo se vratiti", rekao je Kovačić i dodao, kao da ne može prežaliti, stative i šanse koje Real imao u prvih 45 minuta, ali i pri kraju utakmice:

"Nedostajao nam je samo taj jedan gol u prvom poluvremenu".

Kovačić je prije četiri mjeseca odigrao veliku utakmicu u Superkupu protiv Barcelone zakočivši Lionela Messija i tako omogućivši Realu osvajanje tog trofeja nakon ukupne pobjede od 5-1 u dvije utakmice.

No njegov izlazak u subotu u udarnoj postavi bio je prilično iznenađenje. Trener Zinedine Zidane ga je poslao da opet čuva Messija i Sergija Busquetsa premda se tek nedavno vratio na teren nakon 76 dana pauze zbog ozljede. U tri prethodne utakmice, u kojima nije igrao svih 90 minuta, vidjelo se da mu treba vremena da uđe u natjecateljski ritam.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
20. travanj 2024 20:53