Football - Athletic Bilbao v FC Barcelona - Spanish King's Cup Final - Nou Camp - Barcelona, Spain - 30/5/15
Barcelona's Andres Iniesta and Xavi are presented the trophy by Spain's King Felipe VI after winning the Spanish King's Cup Final Reuters / Gustau Nacarino
Reuters / Gustau Nacarino / REUTERS

KRAJ U 37. GODINI

VIDEO: PRIČA JE USKORO GOTOVA I ZA NJEGA Legenda svjetskog nogometa i Barcelone prekida veličanstvenu karijeru!

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 10.11.2017. u 14:03

 • Bivši veznjak Barcelone i španjolske reprezentacije 37-godišnji Xavi Hernandez namjerava prekinuti igračku karijeru na kraju sezone i planira se okrenuti trenerskom poslu.

  Xavi, koji je osvojio osam naslova prvaka Španjolske s Barcelonom i četiri naslova pobjednika Lige prvaka, trenutačno je kapetan katarskog kluba Al-Sadd.

  "Imao sam sreće da se nisam ozlijeđivao i mislim da je moja karijera pri kraju", izjavio je Xavi dodajući kako je njegova sposobnost da se oporavi sve slabija.

   

  "Katar mi je ovo omogućio. Sada vidim da sam sve umorniji, sve mi je teže da se oporavim i ovo će sigurno biti moja zadnja igračka godina", dodao je.

  "Imam ideju da iduće godine dobijem trenersku licencu i da postanem trener", zaključio je Xavi koji je u dresu španjolske reprezentacije u 14 godina odigrao 133 utakmice i s njom osvojio naslov svjetskog prvaka 2010. te dva naslova europskog prvaka 2008. i 2012.