REUTERS
SEVILLA PROTUTNJALA MADRIDOM

VIDEO: REAL POBJEĐUJE I BEZ CRISTIANA RONALDA Bale zabio na otvaranju sezone, Luka Modrić dobio 20 minuta u rutinskoj pobjedi Kraljeva

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. kolovoz 2018. 02:21

Real iz Madrida je pobjedom otvorio novu sezonu španjolskog prvenstva. Očekivano, jer Blancosi su na domaćem terenu biti veliki favoriti protiv Getafea, koji je uglavnom igrao podređenu ulogu. Završilo je 2:0, a pravu snagu aktualnog europskog prvaka u eri bez Cristiana Ronalda doznat ćemo nakon testova s jačim suparnicima, no tri boda i dobra igra svakako su razlog za veselje Realovih navijača. Kao i učinak Garetha Balea, koji bi trebao nadomjestiti Ronalda.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić na početku je susret pratio s klupe, Zidaneov nasljednik Julen Lopetegui umjesto njega je u momčad uvrstio Ceballosa s kojim su u vezi bili Kroos i Isco, a napadački trojac činili su Bale, Benzema i Asensio. Modrić je zaigrao u nastavku, u 71. minuti zamijenio je Ceballosa.

SAŽETAK UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Blizu vodstva kraljevski klub bio je u 16. minuti kad je Bale nakon ubačaja Marcela glavom pogodio gredu. Mreža se zatresla malo kasnije, Bale je ubacio s lijeve strane, a vratar Soria je loptu odbio samo do Carvajala, koji je glavom prebacio u mrežu. Početkom nastavka Asensio je ukrao jednu loptu i poslužio Balea, koji je iz prve pogodio bliži kut za 2:0.

Mogao se u strijelce upisati i Asensio, no ispriječila se vratnica kad je tukao sa 20 metara. Gosti nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti, Real je imao potpunu kontrolu, a možda je mogao povećati prednost da je sudac Fernandez u 76. minuti pokazao na bijelu točku nakon što je Bruno odgurnuo Asensija.

SAŽETAK UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Sevilla je nakon prolaska u play-off Europske lige protutnjala Vallecasom, novi-stari prvoligaš Rayo Vallecano nije mogao parirati razigranim Andalužanima. Hat-trick postigao je portugalski reprezentativni napadač Andre Silva, koji je nedavno stigao iz Milana, dok je goste u vodstvo doveo Vazquez.

Počasni pogodak za Rayo iz jedanaesterca je postigao Embarba. Odlično je u novu sezonu krenuo novi prvoligaš Huesca, Gallar joj je s dva pogotka osigurao tri boda na gostovanju kod Eibara.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
18. travanj 2024 08:32