REUTERS/David W Cerny
PRISJEĆANJE NA MAJSTORA

VIDEO: SAMO JOŠ MESSI STANE U ISTU REČENICU S OVIM VALIKANOM U IZVOĐENJU SLOBODNIH UDARACA! Messi je zabio više od svih u Realu zajedno, ali...

50. GOL IZ SLOBODNJAKA Barcelonina zvijezda je došla do okrugle brojke, a želi dostići Brazilca koji je igrao za Lyon
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 01. studeni 2019. 10:32

Lionel Messi zabio je u srijedu protiv Valladolida svoj 50. gol iz slobodnih udaraca, čime se približio bivšem brazilskom igraču Juninhu Pernambucanu, koji ih je tijekom karijere zabio 77. Argentinski 32-godišnji napadač zatresao je mrežu za 3:1 iz slobodnog udarca, u pobjedi od 5:1 na Camp Nou.

Time je postigao već 44 gola iz slobodnjaka za Barcelonu, dok ih je još 6 tako zabio za Argentinu. Premda je dosad 33 puta zabijao iz slobodnih udaraca u španjolskom prvenstvu nikada još nije bio uspješan protiv Valladolida. No, i to mu je sada uspjelo nakon preciznog udarca lijevom nogom.

U svojoj najboljoj utakmici ove sezone, u kojoj je sudjelovao u svih pet pogodaka pred domaćom publikom, Messi je najavio kako bi mogao srušiti rekord po broju zabijenih slobodnjaka u jednoj sezoni. Lani ih je postigao osam, a sada ih ima dva, budući da je prije mjesec dana bio uspješan u pobjedi od 4:0 nad Sevillom. Kapetan Katalonaca time je ugasio sve nade Valladolida.

- On je talentiran, to se s ničime ne može uspoređivati. Svaki put kada dotakne loptu dogodi se nešto posebno - rekao je Barcin trener Ernesto Valverde.

Više od Reala

U posljednjih šest sezona je iskoristio 21 takav direktan udarac na gol, čime je on sam na taj način zabio više golova nego čitav Real Madrid, izvijestile su novine Sport sa sjedištem u Barceloni.

Messi sada ima težak, ali ostvariv zadatak. Prestići nekadašnjeg brazilskog stručnjaka u izvođenju kaznenih udaraca. Juninho, 44-godišnji aktualni sportski direktor Lyona, iz svog ureda prati kako mu se Barcina desetka približava. Juninho je, najviše u dresu Lyona i Brazila, kao ofenzivni vezni igrač bio zabio 77 golova iz slobodnih udaraca.

REUTERS/Emmanuel Foudrot
REUTERS

Pred Messijem, koji ruši razne rekorde, još je nekoliko sezona za prestići ga.

Svoj prvi slobodni udarac iskoristio je prije 11 godina. Žrtva je bila Atletico Madrid kojem je, također na Camp Nou, zabio gol 4. studenoga 2008. godine. Za tada 21-godišnjeg mladića to je bio početak uzleta kojim će se upisati u povijest Barcelone. Prije dvije godine došao je do 26 pogodaka iz slobodnjaka, čime se bio izjednačio s Ronaldom Koemnanom, Nizozemcem topovskog udarca. No, sada je Messi daleko na vrhu katalonskog kluba.

Linker
13. travanj 2024 20:05