REUTERS
PRVI GOL OVE GODINE

VIDEO: SJAJNA VEČER HRVATA U PRIMERI Rakitić nakon velike partije i predstavljanja novog imidža poručio: 'Ne mogi reći da je prvenstvo već završeno!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. siječanj 2018. 10:55

Ivan Rakitić i Luka Modrić zabili su prve golove ove sezone u Primeri, pa bilo je vrijeme u 20. kolu. Rakitićev je bio bitan za Barcelonu u pobjedi nad Betisom (5:0). Slavili su na Benito Villamarinu, a Ivan, kao negdašnji kapetan Seville posebno je nabrušen na Zeleno-bijele.

U 14. utakmici dao im je peti pogodak, za 0:1, smirio ih je u 59. minuti kad su se ohrabrili i sve više napadali. Istrčao je kontru, dobio pas Luisa Suareza i plasirao Adanu ispod ruke. Iako Katalonci dotad nisu igrali uvjerljivo, sigurno i glatko gaze prema tituli.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Rakitić se isticao odličnim dirigiranjem igre, izvrsnim ubacivanjem iz drugog plana, ali i novom frizurom (siva kosa!). Vratio je Urugvajcu asistenciju za 3:0, što mu je četvrto dodavanja za gol u prvenstvu. Na terenu je bio svih 90 minuta. Suarez je pogodio dvaput, kao i Messi. Trener Valverde žali tek zbog nove ozljede Vermaelena, otišao mu je mišić zadnje lože. No, tu je opet Umtiti…

- Bila je vrlo teška utakmica u prvom dijelu, taktički zahtjevna. Betis je igrao hrabro, tražio igru, riskirao, mi smo nastojali držati loptu, imali smo neke šanse, da bismo u nastavku zabijali - ocijenio je Rakitić, dodajući:

- Neću kazati da je prvenstvo završeno, još nije, sad se fokusiramo na Kup, svaka utakmica je teška, treba je odigrati maksimalno, mi to činimo i uživamo u nogometu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
17. travanj 2024 17:49