Fotopress/Getty Images
UZROCI REALOVOG PORAZA

VIDEO: ŠOK ĆE BITI JOŠ VEĆI KAD U MADRIDU VIŠE PUTA POGLEDAJU OVO 'Real izgubio pogotkom iz zaleđa, Modrić nije bio pravi, ozlijedio se šef obrane...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2017. 22:33

Nogometaši Reala vraćaju se u Madrid pognute glave nakon šokantnog poraza u Gironi. Iako je susret održan dva dana nakon proglašenja katalonske nevisnosti označen utakmicom visokom rizika, sve je prošlo bez incidenata, ali i s teškim sportskim posljedicama za realovce.

Modrić i društvo su su srcu Katalonije izgubili 2:1 i to u trenutno najjačem sastavu, ozlijedio im se važan kotačić obrane Raphael Varane, a pogled na tablicu govori sve - novi prvoligaš, mala Girona gurnula je moćnog prvaka Europe i Španjolske na osam bodova zaostatka u odnosu na vodeću Barcelonu.

Da stvar za goste u današnjoj utakmici bude još gora, pobjednički gol Portua postignut je iz zaleđa. Jasno to pokazuje ponovljena snimka, iako treba reći da sudac nije imao nimalo lagan posao u toj situaciji.

Navodeći uzroke bolnog Realovog poraza, portal ManagingMadrid izdvojio je nekoliko ključnih razloga.

"Real od početka utakmice nije dobro izgledao, iako je poveo u 12. minuti. Girona je igračima Reala stvarala velike probleme visokim presingom, pa su tako gostujući igrači u prve 22. minute čak šest puta pogrešno dodali loptu u sredini terena, zbog čega su domaći često opasno prijetili iz kontri. Igrači Girone su i ranije mogli zabiti gol, dvaput su u prvom poluvremenu pogađali vratnicu. Real je ostavljao previše mjesta u sredini terena, a razlog tome je i netipično loša partija Luke Modrića koji je griješio u predaji više nego inače. Sredinom drugog dijela imao je 7 posto manje točnih dodavanja od svog prosjeka", stoji u analizi utakmice uz dva važna dodatka - ozljeda Varanea i gol iz zaleđa.

"Gol iz zaleđa je posebna priča, ali padu Reala u drugom poluvremenu najviše je pridonijela ozljeda Varanea koji je ključ Realove igre u obrani. Njegov se izostanak itekako osjetio u drugom poluvremenu".

Iako Real sada zaostaje čak osam bodova za Barcelonom, Zinedine Zidane se ne predaje:

"Znamo da se možemo vratiti u igru za naslov. Vratit ćemo se u pravu formu, drugi klubovi će napraviti ovakve greške. Nismo izgubili borbu za naslov, nismo čak ni igrali posebno loše. Igrači su se trudili i ja sam nesretan jer se taj trud nije isplatio", utješio je svoje igrače slavni Francuz.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
20. travanj 2024 04:57