Guardiola i Enrique
 Adam Pretty/Bongarts/Getty Images
POD NEIZMJERNIM PRITISKOM

VIJEST KOJA JE UZNEMIRILA NAVIJAČE BARCELONE Ponavlja se 'slučaj Guardiola', Enrique napušta kormilo katalonskog velikana?

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 10. studeni 2016. 13:32

Španjolski mediji prenijeli su vijest koja je uznemirila navijače Barcelone. Luis Enrique se navodno dvoumi oko potpisivanja produljenja ugovora s Barcelonom.

Isti mu istječe na kraju sezone, a sam 46-godišnji stručnjak odgodio je sve ragovore oko produljenja do travnja. Barcelona je pokušala privoliti Enriquea da produlji vjernost još krajem prošle sezone, ali Enrique je odbio i sada se nagađa da trener razmišlja o privremenoj pauzi od nogometa zbog nagomilanog stresa.

Marca navodi kako će rezultati u aktualnoj sezoni biti presudni za njegovu odluku, kao i njegov odnos s igračima.

Enrique bi tako mogao ići stopama Pepa Guardiole koji je isto napravio nakon četiri super uspješne sezone za kormilom Barcelone između 2008. i 2012. godine. Podsjećamo, Guardiola je tada nakon godine dana odmora preuzeo Bayern.

Posljednji koji je izdržao dulje od četiri godine na klupi Barcelone bio je veliki Johan Cruyff (1988.-1996.).

Od preuzimanja trenerske klupe Barcelone 2014. godine Enrique je osvojio dva naslova u Primeri, dva u Kupu kralja, jedan u Ligi prvaka (2014/15), jedan Španjolski superkup, jedan UEFA-in superkup i jedan naslov na FIFA-inom Svjetskom klupskom prvenstvu.

Linker
19. travanj 2024 02:05