REUTERS
PROBLEMI U MADRIDU

ZIDANE JE NAKON SENZACIONALNOG PORAZA MORAO ODGOVORITI NA PITANJE O MODRIĆU, A BARCELONI JE PORUČIO 'La Liga traje vrlo dugo...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2017. 12:00

Senzacija na Santiago Bernabeu! Real je doživio prvi prvenstveni poraz, a Betis je trijumfirao golom Sanabrije u sudačkoj nadoknadi. Vrijedi kazati kako je Betis zadnji put na Bernabeuu slavio 1999. Cijeli se tjedan pričalo o mogućem rušenju rekorda, no Blancosi nisu uspjeli i 74. put zaredom zabiti pogodak, stoga su ostali izjednačeni s Peleovim Santosom iz sezone 1962/63.

Real je istini za volju bio mnogo bolji takmac, dominirali su tijekom većine susreta, čak 27 puta su tukli prema vratima Betisa, no nije išlo i sada je Barcelona opasno odmaknula, sedam bodova velika je prednost. Pokušavali su Modrić, Ronaldo koji je odradio kaznu, ali put do mreže nisu uspjeli naći.


Cuplikan gol: Real Madrid - Betis 29/08/2015

U smiraju susreta bacili su sve karte u napad, zamalo su i zabili, ali udarac Mayorala obranio je vratar Betisa, koji se postavio dosta odlučno, a posebno to vrijedi za završnicu susreta. Nagrada za takvu, hrabru igru stigla je u 94. minuti Barragan sjajno ubacio za Sanabriju, a on je još boljim trzajem glave svladao Keylora Navasa. Luka Modrić igrao je do 72. minute i imao je nekoliko zapaženih poteza. Do izlaska je bio među boljima, dok je Mateo Kovačić izvan stroja zbog ozljede prepone.

"Danas lopta jednostavno nije htjela u gol. Imali smo 26 ili 27 šansi, i evo, to je nogomet. Na kraju ne možemo reći da smo odigrali loše, iako je jasno da to nije bila naša najbolja utakmica. Kada zabijete, onda je i ukupni dojam drugačiji, ali to se danas jednostavno nije dogodilo.

"Bili smo puno bolji na početku drugog dijela, stisnuli smo ih na njihovu polovicu, stvarali šanse... Onda smo počeli žuriti, igrati na silu, ovo nam je treća utakmica zaredom bez domaće pobjede, zato je bilo još teže", rekao je Zidane i odgovorio na novinarsko pitanje koje vjerojatno najviše muči navijače.

Real zaostaje čak sedam bodova za Barcelonom nakon pet kola, je li vrijeme za 'oglašavanje uzbune' već na početku sezone?

"Ne vjerujem da imamo razloga za preveliku brigu. Prije nekoliko dana smo odigrali sjajnu utakmicu (3:1 u gostima kod Real Sociedada). Danas nismo odigrali na toj razini, ali to je tako u nogometu. Možda danas i nismo zaslužili pobjedu, ali sasvim sigurno nismo zaslužili ni ovakav poraz. Prošle godine smo, opet, dobijali neke utakmice koje i nismo zaslužili, a sada je suprotno. To moramo prihvatiti, ostati smireni... Znam da puno ljudi, posebno navijači ne vole fraze tipa 'ostanimo smireni' kada stvari krenu loše, ali mi ćemo napraviti upravo to i vratit ćemo se jači", rekao je 'smireni Zidane' i znakovito poručio rivalima:

"La Liga traje vrlo dugo, dolaze bolji dani".

Morao je Zidane odgovoriti i na pitanje zašto je u 72. minuti izvadio baš odličnog Luku Modrića kako bi uveo mladog napadača Borju Mayorala.

"Ja u svakoj utakmici idem po pobjedu i to se neće promijeniti. Zamjena može biti ovakva ili onakva, ali cilj je uvijek - pobjeda. Tako stoje stvari, pogotovo kad igramo u Madridu i to se neće promijeniti".

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
23. travanj 2024 15:23