Real Madrid jedan je od najvećih zagovornika pokretanja tzv. Superlige
 JAVIER BARBANCHO REUTERS
KAPETAN VATRENIH NA KLUPI

ZIDANE NIJE MOGAO IZBJEĆI PITANJE O LUKI MODRIĆU Trener Reala objasnio zašto ključni igrač njegov momčadi nije u prvom sastavu: 'Svjestan je on toga'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. prosinac 2019. 13:55

Zinedine Zidane promijenio je jučer šest igrača u startnoj postavi u odnosu na utakmicu s Alavesom i dobio Espanyol sa 2:0 na Santiago Bernabeuu u prvenstvu. Zabili su Varane i Benzema, a vrlo aktivan u napadu bio je Vinicius, no opet mu je nedostajao gol. Kako on i Rodrygo vode svojevrsnu bitku za mjesto u startnoj postavi, ovaj put Vinicius je stekao prednost. Što ne znači da će biti u početnih 11 u sljedeća dva ligaška ogleda, na Mestalli s Valencijom 15. prosinca i protiv Barcelone na Camp Nouu 18. prosinca.

Real Madrid je dominirao, posjedom, udarcima i šansama. Imali su nekoliko prijetnji prije prvog gola, posebno je dobra bila šansa Karima Benzeme kojem je Diego Lopez obranio udarac. Vratar je skinuo i šut Valverdea pod gredu, a s druge strane opasan je bio tek Granero.

U 37. minuti Benzema je gurnuo loptu do Casemira i Varanea, prvu ju je propustio, a drugi iz blizine zabio. Francuski napadač bi je aktivan, ne samo kao razigravač, nego i kao pucač, u 79. minuti i on je bio strijelac, sa pet metara, nakon odlične asistencije Valverdea s desne strane. Urugvajac je provukao loptu kraj igrača Espanyola i idealno uposlio Benzemu.

Madriđani su završili susret sa deset igrača jer isključen je Mendy zbog grubog starta u 82. minuti, bio mu je to drugi žuti karton.

Luka Modrić ušao je u 71. minutu umjesto Tonija Kroosa. Valverde, Casemiro i Kroosa držali su sredinu do tog časa. Modrić je imao 11 dodira s loptom, 80 posto točnih dodavanja i jedan uspješan dribling.

Madriđani su došli do četvrte uzastopne pobjede u prvenstvu, nisu odigrali briljantnu, više rutinsku utakmicu. Nisu se previše potrošili uoči finiša godine koji će imati kulminaciju na Camp Nou 18. prosinca u El Clasicu, odgođenom ranije ove godine zbog nestabilne situacije u Kataloniji.

Zidanea su novinari upitali zašto je Modrić bio na klupi.

- Modrić je fizički dobro i to nije problem, svjestan je da će s vremena na vrijeme propustiti neku utakmicu. Dosta je igrača u konkurenciji, stoga će biti rotacija - rekao je.

Linker
24. travanj 2024 21:47