Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
USUSRET EL CLASICU

ZIDANE SE PRISJETIO HRVATA KOJI JE NAJBOLJEG NOGOMETAŠA SVIJETA POSPREMIO U DŽEP 'On je tada bio pravi čovjek za to! Ne znam što ćemo sada s Messijem'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 17. prosinac 2019. 15:40

Zinedine Zidane, trener Real Madrida, prisjetio se uoči utakmice s Barcelonom hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića koji je prije dvije godine uspješno čuvao najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija, no odbio je reći hoće li u srijedu ponovo posegnuti za striktnim pokrivanjem Argentinca.

- Tada smo se s Mateom Kovačićem bili odlučili da on čuva Messija. On je pravi čovjek za to. No danas je drugo vrijeme, druga utakmica, druga priča pa ćemo vidjeti što ćemo učiniti - izjavio je Zidane na konferenciji za medije u Madridu.

U srijedu će Barcelona i Real Madrid odigrati zaostalu prvenstvenu utakmicu na Camp Nou. Obje momčadi imaju po 35 bodova, četiri više od trećeplasirane Seville. Lionel Messi i Karim Benzema su s po 12 golova na vrhu ljestvice strijelaca španjolske lige.

Zidanu će to biti prvi El Clásico, najveći španjolski derbi, nakon što se u ožujku vratio na klupu Real Madrida.

“U tim utakmicama uvijek moraš pokazati svoje najbolje izdanje, i to tijekom svih 90 minuta. Ne mislim da će ulogu igrati to što je utakmica u Barceloni”, rekao je.

Soccer Football - Real Madrid vs Barcelona - Spanish Super Cup Second Leg - Madrid, Spain - August 16, 2017   Real Madrids Mateo Kovacic in action with Barcelonas Lionel Messi      REUTERS/Sergio Perez - RTS1C33Q
REUTERS/Sergio Perez

U kolovozu 2017. Zidane je na travnjak Camp Noua bio poslao danas 25-godišnjeg veznog igrača Kovačića. On je tada u Superkupu striktno pratio najboljeg Barcinom strijelca Messija nakon čega je Real Madrid slavio s 3-1. Tri dana kasnije to je ponovio u uzvratu u Madridu gdje je Real Madrid upisao i drugu pobjedu od 2-0. No četiri mjeseca kasnije ideja s Kovačićem je propala kada je Barcelona na Santiago Bernabéa potukla domaćina u prvenstvu s 3-0.

Kovačić je u ljeto 2018. napustio Santiago Bernabéu i otišao u Chelsea kako bi više igrao.

„U Real Madridu sam imao tri teške godine. Igrao sam, pa nisam igrao, zbog čega nisam imao potreban kontinuitet utakmica. Taj kontinuitet imam sada ovdje“, rekao je Kovačić prošli mjesec u razgovoru za službenu stranicu Chelsea.

„Uživao sam u Madridu jer smo osvojili tri Lige prvaka no Chelsea se pojavio u najboljem trenutku moje karijere. To mi je bila najvažnija promjena u karijeri zbog koje sam doista zadovoljan“, dodao je.

Ta uzvratna utakmica Superkupa u kojoj je on sudjelovao bio je posljednji put da je Real Madrid pobijedio Barcelonu.

Nakon toga su igrali još šest puta od čega je Barcelona pobijedila četiri puta, a dva susreta su završila neriješeno.

“Nisam ničime zabrinut. Štoviše, zadovoljan sam. Ne samo ja nego svi mi ovdje. Ovo je utakmica za koju se živi“, poručio je Zidane. Real Madrid nije poražen u posljednjih 11 utakmica.

Barcelona je, pak, u posljednjih šest utakmica upisala pet pobjeda i jedan remi, prilikom čega je slavila protiv Borussije, Atlética i Intera.

Hrvatski reprezentativci Ivan Rakitić i Luka Modrić očekuju se od prve minute na sredini terena.

Barcelona je u svom posjedu držala loptu više od 50 posto vremena u 130 od ukupno 141 utakmici od kada je na njenu klupu sjeo Ernesto Valverde u ljeto 2017. godine. Ove sezone joj to nije uspjelo samo protiv Borussije Dortmund i prošlu subotu kod Real Sociedada.

“Ne brine me posjed lopte, u utakmici će biti puno stvari”, istaknuo je Zidane. “Mi moramo pokazati svoje najbolje izdanje. To je sve”, zaključio je.

Linker
22. travanj 2024 22:41