Denis Doyle/Getty Images
PIŠE MARCA

ZIDANE U 'OTPISANOM' KOVAČIĆU VIDI ČOVJEKA ODLUKE Španjolci otkrili: Slavni trener Reala povjerio je Hrvatu najodgovorniji zadatak za El Clasico

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. studeni 2016. 17:05

Sljedeće subote na Camp Nou je na rasporedu veliki El Clasico. Španjolski mediji puni su napisa o nadolazećem ogledu Barcelone i Reala, a iz hrvatske perspektive, dakako, najzanimljivije su priče o našem trojcu iz redova tih velikana, Luki Modriću, Mateu Kovačiću i Ivanu Rakitiću.

Jednu takvu lansirala je Marca. Dok je Modrić nezamjenjiva karika u Realu već neko vrijeme, Kovačić je ove sezone pod Zinedineom Zidaneom doživio pravi procvat i prometnuo se u prvotimca uslijed ozljede Tonija Kroosa. Svojevremeno se medijski spominjao njegov moguć transfer, ali sada u Realu to nikome više ne pada na pamet. Koliko mu Zidane vjeruje dovoljno vjedoči činjenica da mu Zidane namjerava povjeriti najodgovorniji zadatak u velikom derbiju, a to je da zaustavi Lionela Messija.

"Zidane namjerava primjeniti recept koji mu je donio 2:1 pobjedu na zadnjem gostovanju kod Barcelone. Tada je Messija zaustavio Casemiro, a Zidane vjeruje da Kovačić ima potrebnu energiju ispravljati pogreške suigrača i krpanje rupa u obrani", piše Marca.

"Vrlo je prodoran kada mu se ukaže prilika i otvoren za sve ideje i zahtjeve trenera, a od dolaska ima najboljeg učitelja u Luki Modriću", dodaje madridski dnevnik.

Real će u derbi ući s velikih šest bodova prednosti ispred Barcelone, a Zidane se nada da će Kovačić biti prava 'noćna mora' za Messija i da mu neće dati da se razmaše.

Linker
25. travanj 2024 08:35