REUTERS/Juan Medina
'RAČUNAM NA SVE'

ZIDANE ZAPOČINJE SVOJ DRUGI MANDAT U REALU Navijači i klub se nadaju da mogu nagovoriti sunarodnjaka na spektakularan transfer

REAL MADRID Povratnik na mjesto trenera Kraljevskog kluba danas ima prvu utakmicu, protiv Celte na Bernabeuu
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 16. ožujak 2019. 09:32

Nasmiješen i smiren, baš kao tijekom svoje prve etape od siječnja 2016. do lipnja 2018., Zinedine Zidane je izašao pred novinare uoči svoje prve povratničke utakmice na klupi Real Madrida. U kakvom će sastavu istrčati danas protiv Celte (16.15), momčadi iz zone ispadanja, nije htio otkriti, no na popisu su se našli Isco i Marcelo, dvojica igrača na koje njegov prethodnik Santiago Solari nije računao.

- Ovo neće biti proba, niti provjera igrača uoči iduće sezone. Neću gledati tko ostaje, a tko će napustiti klub, nego ćemo svi gledati kako da ovu sezonu, ovu tešku godinu, privedemo kraju što bolje - rekao je Zidane u sportskom kampu Valdebebas.

- Igrači, uključujući one koji su igrali manje, treniraju predano. Računam i na Isca i na Marcela, kao i na sve ostale. To su sve dobri igrači.

Među onima koji su se u posljednje vrijeme našli u sjeni jest Gareth Bale. Teško mu je palo što ga je Zidane bio uveo tek s klupe u lanjskom finalu Lige prvaka, nakon čega je zabio dva gola u pobjedi nad Liverpoolom, a još teže mu je bilo gledati kako Solari zadnjih mjeseci umjesto njega gura u udarnu postavu Viniciusa Juniora, 18-godišnjeg Brazilca.

Računam na sve

- Neću govoriti o Garethovoj sezoni. Do kraja je još 11 utakmica, a ja računam na njega. Svjestan sam da se ponavljam, no to ću nastaviti govoriti; računam na sve igrače. Gareth je spreman za utakmicu sa Celtom - napomenuo je Zidane.

Baleov zastupnik Jonathan Barnett rekao je u petak za BBC kako “Gareth želi nastaviti karijeru u Real Madridu”.

- Razgovarat će sa Zidaneom, pa ćemo vidjeti na kraju. Gareth je htio igrati na jedan način, a Zidane na drugi, pa je to bio razlog njihova neslaganja, koje se s vremenom bilo pogoršalo. Dopusti li mu da igra kako želi, on zbog svog talenta može biti na razini Ronalda - tvrdi Barnett.

Francuski trener nastoji upuhati optimizam u igrače, čija su ambicija i motiv splasnuli nakon šokantnog ispadanja od Ajaxa u Ligi prvaka i dvaju ponižavajućih poraza od najvećeg rivala Barcelone na Bernabeuu. Nakon ta tri poraza zaredom, te neefikasnosti u napadu, publika u Madridu očekuje osvježeni Real Madrid. Žele vidjeti borbenost i glad za pobjedama.

- Tri treninga koja smo odradili od kada sam preuzeo momčad bila su jako dobra. Igrači su zadovoljni, intenzivno su vježbali, pokazivali želju. To je najvažnije - poručio je čovjek koji je s njima osvojio tri Lige prvaka zaredom.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - Paris St Germain v Manchester United - Parc des Princes, Paris, France - March 6, 2019  Paris St Germain's Kylian Mbappe looks on   REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

Nova etapa

- Sada želimo početi ovu novu etapu pobjedom nad Celtom, pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti na kraju - naglasio je.

Real Madrid se nalazi na trećem mjestu tablice sa 51 bodom, 12 manje od vodeće Barcelone. Atletico Madrid bježi mu pet bodova. Mediji i navijači žele vidjeti neka nova lica u Realu na ljeto. Vjeruju da bi Zidane mogao nagovoriti svog sunarodnjaka Kyliana Mbapea da ode iz PSG-a, koji je također iznenađujuće eliminiran iz Lige prvaka, a možda i Neymara.

- Obojica su jako kvalitetni. No, sada nije vrijeme za takve razgovore. Moramo samo razmišljati pozitivno i ovoj utakmici. Nisam ovdje da bih slagao liste igrača, nego da bih što bolje završio ovu sezonu - zaključio je Zidane.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 21:13