Matthias Hangst/Getty Images
KRV NIJE VODA

ZINEDINE ZIDANE VUČE POTEZ KOJI SU MNOGI SMATRALI NEMOGUĆIM Legendarni trener zbog vlastitog sina otpisao jednog od Realovih i svojih junaka!?

REAL MADRID Odluka francuskog stručnjaka razbjesnila je članove odbora Kraljevskog kluba
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 15. svibanj 2019. 18:17

Nakon što se u javnosti pojavila začuđujuća informacija da je trener Real Madrida Zinedine Zidane zamolio svog vratara Keylora Navasa da potraži na ljeto drugi klub, sve je izvjesnije kako će sljedeći sezonu njegov sin Luca Zidane biti druga opcija Kraljevskom klubu nakon Belgijca Thibauta Courtoisa koji je trenutačno prvi izbor španjolske momčadi.

Zbog najlošije sezone u posljednjih 20 godina francuski stručnjak odlučio se za potpunu rekonstrunkciju momčadi za sljedeću sezonu. Svjetski mediji već su se raspisali o odlasku Garetha Balea sa Santiago Bernabeua, a čini se kako će se Velšaninu pridružiti i 32-godišnji Navas. Reprezentativni vratar Kostarike u Madrid je stigao 2014. godine, a za klub je ukupno branio 161 puta. Ove sezone nije uživao veliko povjerenje trenera madridskog kluba te je branio u svega 20 utakmica, dok je 24 utakmice odgledao s klupe. Od dolaska u Španjolsku, Navas je svojoj momčadi pomogao osvojiti tri uzastopne Lige prvaka, četiri Svjetska klupska prvenstva, tri UEFA-ina Superkupa kao i španjolsko prvenstvo.

CARDIFF, WALES - JUNE 03: Keylor Navas of Real Madrid reacts during the UEFA Champions League Final between Juventus and Real Madrid at National Stadium of Wales on June 3, 2017 in Cardiff, Wales.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Shaun Botterill/Getty Images / Getty Images

Julen Lopetegui odlučio se na početku sezone za Thibauta Courtoisa koji je u redove Real Madrida stigao prošle godine iz Chelsea. Dobitnik Zlatne rukavice na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prometnuo se kao prvo rješenje i španjolskoj ligi, dok je Navas i dalje bio prva opcija Lopeteguija u Ligi prvaka.

Nakon dolaska Santiaga Solarija na klupu Kraljeva, Navasu su preostale samo utakmice u Copa del Reyu u kojem je branio u sedam utakmica, dok su belgijskom reprezentativcu pripale prvenstvene utakmice, kao i susreti u Ligi prvaka.

Ipak, dolaskom francuske nogometne legende na klupu Europskog prvaka stvari se mijenjaju. Kostarikanski golman ponovno se našao u prvom planu, branivši u šest od posljednjih deset utakmica. Navas je između vratnica stao u okršajima protiv Celta Viga, Valencie, Eibara, Legenesa, Athetic Bilbaoa i Getafea, dok je u posljednja tri prvenstvena susreta Zidane prednost dao Curtoisu.

MADRID, SPAIN - MARCH 31: Luca Zidane of Real Madrid warms up ahead of  the La Liga match between Real Madrid CF and SD Huesca at Estadio Santiago Bernabeu on March 31, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Uz Navasa i Curtoisa, treći golman na popisu Kraljevskog kluba je i 20-godišnji Ukrajinac Andrii Lunin koji je sezonu proveo u Leganesu za koji je upisao šest nastupa. Direktori Real Madrida Jose Angel Sanchez i Juni Calafa inzistirali su da sljedeću sezonu ukrajinski reprezentativac bude zamjena za Curtoisa, ali čini se da Zidane ima drugačije planove. Njegova želja je poslati Lunina u drugi klub, kako bi poziciju drugog vratara preuzeo njegov 21- godišnji sin Luca što je razbjesnilo članove odbora španjolske momčadi.

Luca Zidane bio je meta brojnih kritika u travnju ove godine nakon prvenstvene utakmice protiv Huesce, kada su kritičari njegov nastup za Kraljevski klub povezivali s nepotizmom. Tada je Zinedine Zidane kratko komentirao:

- Svi koji me poznaju, znaju da je Luca ovdje svojom vlastitom zaslugom.

Luca Zidane debitirao je za Real u posljednjem kolu prošle sezone u utakmici protiv Villarreala, a aktualnu sezonu započeo je kao četvrti vratar.

Linker
20. travanj 2024 15:19