Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group J - Armenia v Bosnia and Herzegovina - Vazgen Sargsyan Republican Stadium, Yerevan, Armenia - September 8, 2019 Bosnia and Herzegovina coach Robert Prosinecki REUTERS/Anton Vaganov - RC139041E880
REUTERS/Anton Vaganov

STIGLO I SLUŽBENO OBJAŠNJENJE

PROPALA VELIKA ŽELJA PROSINEČKOG? JEDAN OD NAJVAŽNIJIH IGRAČA DINAMA NE ŽELI SE ODREĆI DRŽAVLJANSTVA Nakon neugodne vijesti oglasili su se i iz Dinama

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 03.10.2019. u 17:15

 • Dinamov nogometaš Emir Dilaver u budućnosti definitivno neće odjenuti dres bosansko-hercegovačke nogometne reprezentacije.

  Dilaver je 28-godišnji stoper austrijskog državljanstva, a zadnjih se mjeseci dosta spominjalo da bi u budućnosti mogao odjenuti dres reprezentacije BiH. Sam Dilaver je pokazao želju da zaigra u dresu BiH, a i sam izbornik Robert Prosinečki govorio je na press konferencijama da je cijala procedura oko promjene državljanstva u tijeku.

  Međutim, Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) objavio je danas službeno priopćenje u kojem stoji da Dilaver neće zaigrati za njihovu reprezentaciju jer se nije želio odreći austrijskog državljanstva.

  Soccer Football - Champions League - Group C - Manchester City v GNK Dinamo Zagreb - Etihad Stadium, Manchester, Britain - October 1, 2019 Manchester City's Sergio Aguero in action with GNK Dinamo Zagreb's Emir Dilaver REUTERS/Andrew Yates - RC1BF77BA370
  REUTERS/Andrew Yates

    

  "Radili smo na rješavanju statusa Emira Dilavera koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja istog pitanja. On nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu", stoji u priopćenju NSBiH.

  Međutim, čini se da cijela priča još nije gotova. Dilaver jako želi zaigrati za reprezentaciju BiH, predao je dokumentaciju i još uvijek čeka na dobijanje BiH putovnice.

  "Emir Dilaver nije odustao od igranja za reprezentaciju BiH. Predao je dokumentaciju za dobijanje bosanskohercegovačkog državljanstva i jedva čeka da zaigra za reprezentaciju BiH", kaže glasnogovornik Dinama Alen Lesički.

  Istovreneo je NSBiH objavio kako je potvrđeno da je pokrenuta i procedura oko promjene državljanstva Dine Hotića koji ima slovensku putovnicu.

  Pravna procedura je završena, a dokumentacija je proslijeđena FIFA-i koja bi trebala donijeti konačnu odluku u slučaju.

  Iz drugih medija