REUTERS/Anton Vaganov
STIGLO I SLUŽBENO OBJAŠNJENJE

PROPALA VELIKA ŽELJA PROSINEČKOG? JEDAN OD NAJVAŽNIJIH IGRAČA DINAMA NE ŽELI SE ODREĆI DRŽAVLJANSTVA Nakon neugodne vijesti oglasili su se i iz Dinama

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2019. 19:15

Dinamov nogometaš Emir Dilaver u budućnosti definitivno neće odjenuti dres bosansko-hercegovačke nogometne reprezentacije.

Dilaver je 28-godišnji stoper austrijskog državljanstva, a zadnjih se mjeseci dosta spominjalo da bi u budućnosti mogao odjenuti dres reprezentacije BiH. Sam Dilaver je pokazao želju da zaigra u dresu BiH, a i sam izbornik Robert Prosinečki govorio je na press konferencijama da je cijala procedura oko promjene državljanstva u tijeku.

Međutim, Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) objavio je danas službeno priopćenje u kojem stoji da Dilaver neće zaigrati za njihovu reprezentaciju jer se nije želio odreći austrijskog državljanstva.

Soccer Football - Champions League - Group C - Manchester City v GNK Dinamo Zagreb - Etihad Stadium, Manchester, Britain - October 1, 2019  Manchester City's Sergio Aguero in action with GNK Dinamo Zagreb's Emir Dilaver   REUTERS/Andrew Yates - RC1BF77BA370
REUTERS/Andrew Yates

"Radili smo na rješavanju statusa Emira Dilavera koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja istog pitanja. On nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu", stoji u priopćenju NSBiH.

Međutim, čini se da cijela priča još nije gotova. Dilaver jako želi zaigrati za reprezentaciju BiH, predao je dokumentaciju i još uvijek čeka na dobijanje BiH putovnice.

"Emir Dilaver nije odustao od igranja za reprezentaciju BiH. Predao je dokumentaciju za dobijanje bosanskohercegovačkog državljanstva i jedva čeka da zaigra za reprezentaciju BiH", kaže glasnogovornik Dinama Alen Lesički.

Istovreneo je NSBiH objavio kako je potvrđeno da je pokrenuta i procedura oko promjene državljanstva Dine Hotića koji ima slovensku putovnicu.

Pravna procedura je završena, a dokumentacija je proslijeđena FIFA-i koja bi trebala donijeti konačnu odluku u slučaju.

Linker
20. travanj 2024 01:00