REUTERS/Hannah McKay
VJETAR U LEĐA

'PROROČANSTVO' LEGENDARNOG ZIDANEA O MODRIĆU SE OBISTINILO Kapetan Vatrenih otkrio Francuzima poseban detalj: 'Jednu stvar nikad neću zaboraviti...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2018. 09:43

Luka Modrić okrunjen je sinoć u Parizu Zlatnom loptom France Footballa i tako je okončao desetogodišnju dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

U razgovoru za France Football Modrić je otkrio kako je jedan čovjek predvidio da bi se tako nešto moglo dogoditi još prije tri godine. Bio je to sada mu već bivši trener Zinedine Zidane.

""Kada se prisjetim svih individiualnih trofeja koje sam osvojioo ove godine, mogu reći da sam počeo vjerovati da sam među 30 finalista. Ali jednu stvar nikada neću zaboraviti. Kada je Zidane postao trener Reala u siječnju 2016. godine pozvao me u ured i rekao mi je jedan dan nakon treninga kakvog me vidi kao igrača i što očekuje od mene. Rekao mi je da me vidi kao važnog igrača i iznad svega, da me vidi kao igrača koji može osvojiti Zlatnu loptu", rekao je Modrić.

'Proročanstvo' legendarnog trenera na kraju se ostvarilo.

"Kada bam netko poput Zidanea, čovjeka takve karizme i povijesti, kaže tako nešto onda to podigne vaše samopouzdanje. Strašno sam mu se divio i poštovao ga kao igrača, a on me vidio kao nekog sličnog sebi, tihog i malo povučenog. Tražio je od mene da se više oslobodim na terenu, da budem ključan dio momčad. Te njegove riječi pomogle su mi da napredujem u igri, ali usprkos tomu nisam odmah počeo u njih vjerovati", objasnio je kapetan Vatrenih.

Linker
24. travanj 2024 10:11