REUTERS/Anton Vaganov
TRAŽI SE NOVO IME?

PROSINEČKI BI VEĆ IDUĆEG TJEDNA MOGAO BITI SMIJENEN? PRESUDILI MU LOŠI REZULTATI U KVALIFIKACIJAMA Imao je sjajan početak, ali onda je uslijedio pad

Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 17. listopad 2019. 19:23

Iako je dobio drugu priliku, možda i protiv svoje volje, Robert Prosinečki možda ipak ne dočeka kraj kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine u ulozi izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine. Po povratku iz Atene, gdje je njegova momčad doživjela poraz (1:2) od Grčke koji joj je definitivno zatvorio vrata Eura kroz kvalifikacije, Prosinečki je najavio kako će razgovarati s čelnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i to će se sasvim sigurno dogoditi, jer Izvršni odbor Saveza zakazao je sjednicu idućeg tjedna.

Jedina točka

Sjednica će biti održana u srijedu u 14 sati, a jedina točka bit će analiza rada reprezentacije i stručnog stožera. BiH portali, oni ozbiljniji i oni drugi, već sada uvelike likuju da će time biti gotova era Roberta Prosinečkog na klupi ove momčadi. Špekulira se da se klima u Izvršnom odboru, koji mu je prije mjesec dana ukazao povjerenje, promijenila i da će hrvatski trener sada biti smijenjen, a to što je sjednica pomaknuta za srijedu sljedećeg tjedna objašnjava se jedino time što zasad još nemaju potencijalnog kandidata koji bi zamijenio Prosinečkog na klupi reprezentacije.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group J - Armenia v Bosnia and Herzegovina - Vazgen Sargsyan Republican Stadium, Yerevan, Armenia - September 8, 2019  Bosnia and Herzegovina coach Robert Prosinecki   REUTERS/Anton Vaganov - RC1C25D44A50
REUTERS/Anton Vaganov

Robert Prosinečki imao je fantastičan start na klupi ove momčadi, osvojivši svoju skupinu u Ligi nacija, ali je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo njegova momčad bila skoro pa očajna. Osim nekoliko bljeskova, kao u nedavnoj pobjedi nad Finskom u Zenici, pa čak i u porazu na gostovanju kod Italije (1:2), sve ostalo je bilo blijedo ili loše. Pogotovo kada su u pitanju utakmice na strani, jer BiH na četiri ‘izleta’ u ovim kvalifikacijama nije osvojila niti bod.

U dodatne kvalifikacije

Ipak, zahvaljujući tom startu, te prolasku u A Ligu nacija, Bosna i Hercegovina imat će još jednu priliku za plasman na Euro. Kao i mnogo puta dosad, BiH će opet u dodatne kvalifikacije, ali prvi put u novom formatu. Kako sada stvari stoje, potencijalni protivnici bit će joj Sjeverna Irska, Slovačka i Wales, sve momčadi s kojima se susretala u bliskoj prošlosti. Tko će voditi BiH reprezentaciju u toj prvoj utakmici, u kojoj će BiH biti domaćin, doznat ćemo valjda sljedećeg tjedna.

Linker
20. travanj 2024 12:36