REUTERS
HENDIKEP ZA BIH

PROSINEČKI NAJAVIO IZAZOVE NA STARTU KVALIFIKACIJA 'Nije me strah ničega' DINAMOVAC SE NADA PRILICI 'Spreman sam, odluka je na izborniku'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2019. 18:18

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki održao je press konferenciju uoči nadolazećih kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo protiv Armenije i Grčke.

Na početku je komentirao kako će ozljeda od nastupa protiv Armenije udaljiti Elvira Sarića.

"Kroz ove cijele kvalifikacije je igrao standardno i bio je jako dobar, tako da će sigurno njegov izostanak biti hendikep. No, svejedno, mi imamo veliki broj igrača koji ga mogu zamijeniti", rekao je Prosinečki.

O kvaliteti protivnika.

"Znamo koji su protivnici, znamo da nam i Armenija može napraviti probleme i da nije za podcijeniti, a i Grčka po tradiciji je nezgodna. To je borbena, ratnička momčad. Igrači im pretežno igraju u vrhunskim klubovima i neće biti nimalo lako. Ali optimist sam i vjerujem da ovi igrači i reprezentacija mogu dobiti ove dvije utakmice", objašnjava hrvatski trener.

Tvrdi Prosinečki kako ne strahuje od potencijalnog kiksa.

"Nije me strah ničega, ako hoćemo na Euro, moramo pobijediti Armeniju. A kiksevi postoje, pa vidjeli ste Juventus protiv Genoe...Ali uvjeren sam da Armenija nema šanse u Sarajevu ako damo maksimum", poručio je, između ostaloga, Prosinečki.

Pored Prosinečkog se oglasio i dinamovac Amer Gojak.

"Žao nam je što Sarić neće biti u kombinaciji za Armeniju, a hoću li ja dobiti priliku ili ne, odlučit će izbornik. Ja sam spreman", rekao je Gojak, prenosi sportsport.ba.

Upitan je i kako igrati protiv Armenije i Grčke?

"Protiv Armenaca moramo gledati sebe, kvalitetniji smo i vjerujem da možemo startati pobjedom. Grci? S njima se moramo 'potući'", zaključio je Gojak.

Linker
18. travanj 2024 03:53