Screenshot: YouTube
VELIKI ŽUTI 'PRELOMIO'

PROSINEČKI OBJAVIO POPIS I OBJASNIO ODLUKU KOJA JE MNOGE IZNENADILA 'Nije bilo lagano, ali moramo poštovati neki red i hijerarhiju'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2018. 14:53

Robert Prosinečki, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je popis igrača na koje računa u nadolazećim utakmicama protiv Sjeverne Irske (8. rujna) i Austrije (11. rujna).

Na popisu opet nema vratara Bournemoutha Asmira Begovića, što je nekima bilo veliko iznenađenje. Prosinečki je objasnio da je razlog bilo preskakanje nekih prijateljskih susreta kada je tek preuzeo izborničku funkciju.

"Begović će biti tu, ali sada ga nisam zvao iz dva razloga. U Bugarskoj je imao problema i nije mogao doći, rekao sam ok, ali onda nije putovao ni u Južnu Koreju. Nisam ga pozvao, odluka nije bila lagana jer dobro brani, ali moramo poštovati neki red i hijerarhiju", rekao je Prosinečki, prenosi sportsport.ba.

"Ja sam razgovarao s Begovićem i opet ću razgovarati. On mi je dao razloge što ga nije bilo i koji su njemu veliki, za mene ti razlozi nisu bili značajni. Ovo je reprezentacija, napravili smo atmosferu i mora se znati red. Svaki igrač treba da se zabrine za svoje mjesto u timu. Niko nije predodređen i mora se znati ponašati", dodao je Veliki Žuti.

BiH popis za utakmice protiv Sjeverne Irske i Austrije:

Vedran Kjosevski (FK Željezničar), Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Darko Todorović (Salzburg), Ognjen Vranješ (Anderlecht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Čivić (Sparta), Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Everton), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konyaspor) i Riad Bajić (Basaksehir).

Linker
21. travanj 2024 10:21