Tomislav Ivković
 Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
NOVO IME NA KLUPI

PRVI SMIJENJENI TRENER U HNL-U EKSPRESNO DOBIO SVOG NASLJEDNIKA Tomislav Ivković preuzeo klupu Slaven Belupa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2017. 16:00

Gotovo pet sati potrajala je u utorak sjednica Upravnog odbora Slavena Belupa, koji od ljeta djeluje u promijenjenom sastavu, s Podravkinim šefom Marinom Pucarom kao zamjenikom predsjednika te članom IO HNS-a Robertom Markulinom kao dopredsjednikom. Tražilo se najbolje rješenje na klupi Farmaceuta nakon što je sa Željkom Kopićem raskinuta suradnja, a njegov nasljednik bit će Tomislav Ivković.

Željko Kopić izdržao je na klupi Slavena Belupa najdulje, vodio je momčad gotovo dvije i pol godine i napravio puno dobrih stvari. Odmah u prvoj sezoni igrao je finale Kupa s Dinamom gdje mu je malo nedostajalo do senzacije, dok je u dvije HNL sezone osvajao sedmo mjesto. Afirmirao je dosta mladih igrača, anonimcima poput Ejupija i Hebera podigao je vrijednost i omogućio njihove transfere zahvaljujući kojima je klub ostvario financijsku stabilnost u teškim vremenima.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Dosad je 57-godišnji Ivković vodio dva hrvatska prvoligaša, kratko Međimurje i dugo Lokomotivu, ukupno je odradio 135 trenerskih utakmica u elitnom hrvatskom rangu. Posljednji posao obavljao je krajem 2016. godine na klupi Al Faisalyja u Saudijskoj Arabiji.

U svakom slučaju, pred novog trenera postavit će se kao cilj osvajanje petog mjesta u HNL-u te afirmacija mladih igrača. Ukaže li se potreba, vjerojatno će već u zimi uslijediti i dodatna selekcija u prvoj momčadi, iako u Upravi smatraju da aktualni kadar može i mora ostvariti bolje igre i rezultate.

Linker
21. travanj 2024 03:59