REUTERS/Dylan Martinez
ZA NJEGA DILEME NEMA

RAKITIĆA TRAŽE EUROPSKI GIGANTI, A ON JE PRELOMIO GDJE ŽELI NASTAVITI KARIJERU Vatreni izjavom rastužio milijune, a oglasio se i predsjednik Barcelone

Ivan Rakitić definitivno je donio odluku gdje želi nastaviti karijeru. Napisi u medijima o njegovom mogućem transferu ga zabavljaju, navodni interes giganta mu godi, ali on nema namjeru otići. Svjedoči tomu u prilog i njegova posljednja izjava koja bi mogla rastužiti milijune navijača diljem svijeta koji bi ga voljeli vidjeti u dresu omiljenog im kluba
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 01. ožujak 2019. 12:56

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (31), koji će s Barcelonom igrati u svom petom finalu Španjolskog kupa zaredom, sretan je što će po novi trofej ići u Sevillu gdje je igrao prije dolaska u Barcelonu.

- Finale ćemo igrati u mom najdražem gradu, malo smo se zabunili sa stadionom no sve ostalo je perfektno. Imamo veliku želju osvojiti taj pehar - rekao je 30-godišnji Rakitić, koji je za Sevillu igrao od 2011. do 2014. godine, nakon utakmice u Madridu.

Barcelona će u Sevilli, na stadionu Betisa, loviti svoj 31. naslov pobjednika Kupa.

- Bit će to moje peto finale. Uspio sam osvojiti Kup u dosadašnja četiri, vidjet ćemo hoćemo li i ovaj put to ponoviti - rekao je Rakitić, koji je od prelaska iz Seville u Barcelonu u ljeto 2014. svake sezone osvojio Španjolski kup, a ukupno je osvojio 14 velikih trofeja, s Baselom, Sevillom i Barcelonom.

Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu rekao je u četvrtak kako još uvijek nije počeo razgovore s Rakitićem oko produženja njegovog ugovora no da ga i dalje želi u klubu.

- Nismo počeli razgovarati zato što on ima ugovor na još dugo vremena. Ja nisam primio nikakve ponude za njega. On je važan igrač, ne želimo da itko ode iz kluba - izjavio je Bartomeu u razgovoru za španjolsku radijsku postaju Cadena SER.

Rakitiću ugovor istječe u ljeto 2021. godine a posljednji put ga je produžio na svoj rođendan u ožujku 2017. godine. Mundo Deportivo i Sport, obje novine sa sjedištem u Barceloni, izvijestile su prošle subote kako se milanski Inter, Manchester United, PSG i Bayern interesiraju za situaciju s Rakitićem.

- Ujutro kada pijem kavu, pomalo se nasmijem. Vidim se samo u Barceloni. Imam ugovor na još tri godine, želim ostati ovdje. Ponosan sam što se veliki klubovi raspituju o meni, ako to rade- rekao je Rakitić taj isti dan.

On je standardni član udarne postave te je igrač s najviše nastupa za Barcelonu od kada je u ljeto 2017. na klupu sjeo trener Ernesto Valverde. Rakitić od ljetošnjeg Svjetskog prvenstva traži povećanje plaće i produženje ugovora, a klupski predsjednik Josep Maria Bartomeu rekao je da će o tome razgovarati na ljeto jer da mu ove sezone to ne dopušta ograničeni proračun. Ovaj mjesec je trener Valverde, kojem je za četiri mjeseca bio istjecao ugovor, produžio ugovor za dodatnu sezonu do ljeta 2020. godine. Idući na redu za produženje ugovora trebao bi biti lijevi bek Jordi Alba kojem ugovor istječe 2020. godine.

- To produženje je na putu. Nadam se uskoro dobrim vijestima. Obje strane žele da on nastavi igrati za Barcelonu, a kada se dvije strane, razumiju sve izađe na dobro - poručio je Bartomeu.

Linker
24. travanj 2024 08:46