REUTERS
IZVUKLI SE U ZADNJI TREN

RAZOČARANJE ZA ŠTIMČEVU MOMČAD Nakon senzacije se spašavali protiv potpunog autsajdera koji dosad nije osvojio ni bod

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. listopad 2019. 20:42

Indijska nogometna reprezentacija, koju s izborničke klupe vodi Igor Štimac, odigrala je svega 1:1 kod kuće protiv Bangladeša u 3. kolu skupine E azijskih kvalifikacija za plasman na SP-u Kataru 2022. godine.

Indija je uoči susreta bila veliki favorit, a na kraju se Štimčeva momčad spašavala poraza u susretu igranom u Kolkati.

Golom Saada Uddina iz 41. minute Bangladeš je vodio sve do 88. minute, kada je konačnih 1:1 postavio Adil Khan golom glavom nakon ubacivanja iz kornera.

Ovakav rezultat usprkos spasu u zadnji čas za Indiju je ipak veliko razočaranje budući su nakon remija protiv Katara (0:0) u prošlom kolu ambicije momčadi jako porasle.

Ovim bodom Indija je ostala predzadnja na ljestvici s tek dva boda, dok je Bangladešu ovo bio premijerni osvojeni bod.

Remi dviju Koreja

Sjeverna i Južna Koreja odigrali su bez golova u kvalifikacijama za SP 2022, a u prvoj utakmici ovih dviju reprezentacija nakon 30 godina u Sjevernoj Koreji osim golova, nije bilo ni gledatelja, a niti izravnog TV prijenosa.

Stadion Kim Il Sung u Pyongyangu bio je sablasno prazan jer Sjevernokorejci nisu dopustili ulaz gledateljima, a nije bilo ni TV signala iako su domaćini obećali "uskoro distribuirati DVD sa snimkom utakmice".

Na stadionu je ipak puštena himna i vijorila se zastava Južne Koreje, a upravo je himna i zastava bila rezultat dosadašnjeg spora i razlog zašto je Sjeverna Koreja u dvije službene utakmice s južnim susjedom u kojima je bila domaćin nije igrala u Pyongyangu nego u Šangaju.

Također, prošli puta kada su se dvije Koreje susrele u azijskim kvalifikacijama u Seulu prije deset godina gosti su optužili domaćina da su "otrovali hranu njihovim nogometašima".

Inače, utakmicu u Pyongyangu je uživo pratio i predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino, koji je bio jako razočaran činjenicom da nije bilo gledatelja na stadionu.

"Stvarno samo iznenađeni činjenicom da ipak nisu pripušteni gledatelji iako samo imali najavu da će to biti učinjeno. Također, u zadnji trenutak su otkazali i TV signal s utakmice, dok velikom broju inozemnih novinara nisu odobrene vize za ulazak u Sjevernu Koreju", kazao je Infantino.

Sjevernokorejski državni mediji uopće nisu izvijestili o utakmici, a južnokorejskim novinarima je blokirana komunikacija sa stadiona. Također, iako je udaljenost između dva glavna korejska grada vrlo malena, Južnokorejanci su na utakmicu putovali puno dužim putem preko Pekinga.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 10:24