Luka Modrić
 REUTERS/Amr Abdallah Dalsh / REUTERS
FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA

VIDEO: CRISTIANO RONALDO U SVOM STILU! BOMBA IZ SLOBODNOG UDARCA ZA NASLOV SVJETSKOG PRVAKA Real uzeo svoju šestu kantu, Luka apsolutno briljantan

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 16. prosinac 2017. 17:10

REAL MADRID – GREMIO 1:0 (Ronaldo 53')

ABU DHABI, Stadion Mohammed Bin Zayed.

REAL MADRID (4-3-3): Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos, Isco (od 76. Lucas), Benzema (od 80. Bale), Ronaldo. Trener: Zinedine Zidane.

GREMIO (4-2-3-1): Grohe – Edilson, Geromel, Kannemann, Cortez – Siqueira, Michel (od 85. Maicon) – Ramiro (od 71. Everton), Luan, Fernandinho – Barrios (od 63. Jael). Trener: Renato Gaucho.

------------------------------------------------------------------------------

Nogometaši Real Madrida po šesti put u povijesti, a treći put u posljednje četiri godine, osvojili su naslov svjetskog klupskog prvaka nakon što su u subotnjem finalu FIFA klupskog prvenstva svijeta odigranom u Abu Dhabiju sa 1-0 (0-0) pobijedili brazilski Gremio.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Cristiano Ronaldo u 53. minuti iz slobodnog udarca, nakon što je nad njim napravljen prekršaj na 25 metara od vrata brazilske momčadi.

Ronaldo je pronašao rupu u živom zidu Gremija i pogodio suprotni kut od onog koji je čuvao brazilski vratar Marcelo Grohe.

Jedan od najistaknutijih pojedinaca utakmice bio je i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji je odigrao svih 90 minuta finalnog dvoboja, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi za pričuvne igrače. Modriću je ovo 13. trofej s Realom, otkako je stigao u Madrid u ljeto 2012. godine.

Real je potpuno zasluženo stigao do trofeja, s obzirom na to da su Madriđani uputili 20 udaraca na vrata, od čega sedam u okvir, dok je Gremio imao samo jedan šut, a Realov vratar Keylor Navas ostao besposlen.

Za Realova trenera Zinedinea Zidanea ovo je osmi trofej otkako je sjeo na klupu.

U utakmici za 3. mjesto meksička Pachuca svladala je domaću Al-Jaziru sa 4-1.

Linker
16. travanj 2024 15:00