Geoff Burke-USA TODAY Sports / Reuters
BAYERN BOLJI OD MILANA

REAL PREOKRENUO ARSENAL U GOLIJADI, KRALJEVIMA SE OZLIJEDILA VELIKA ZVIJEZDA, U KLUBU STRAHUJU OD CRNOG SCENARIJA Bale jedan od najboljih

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. srpanj 2019. 10:25

Nogometaši Real Madrida pobijedili su noćas Arsenal boljim izvođenjem jedanaesteraca 3:2 u prijateljskoj utakmici u Marylandu nakon što je regularnih 90 minuta završilo 2:2.

Arsenal je vodio 2:0 volovima Alexandrea Lacazettea (10'-11m) i Pierra Emericka Aubameyanga (24'), a već od 9. minute madridski je klub ostao s igračem manje nakon isključenja Nacha Fernandeza.

U 40. minuti susreta Arsenal je ostao bez isključenog Sokratisa Papastathopoulosa, a Real se vratio u razmaku od tri minute drugog poluvremena preko Garetha Balea (57') i Marca Asensija (59').

Kod izvođenja jedanaesteraca neprecizni su kod Arsenala bili Granit Xhaka, Nacho Monreal i Robbie Burton, te je Real golovima Isca, Varanea i Viniciusa Juniorsa s bijele točke odnio pobjedu. Jedini kod Reala koji je bio neprecizan s bijele točke bio je Bale. Luka Modrić igrao je za Real do 65. minute, a loša vijest za 'Kraljeve' je ozljeda Marca Asensija koji je u 64. minuti susreta iznesen na nosilima.

Marca nagađa da su Asensiju stradali križni ligamenti lijevog koljena, što bi značilo pauzu dugo do devet mjeseci, ali potvrde ovakve vijesti zasad nema.

Upitan je li ozljeda Asensia promijenila planove vezane uz odlazak Balea, koji je protiv Arsenala bio jedan od najboljih na terenu, Realov trener Zinedine Zidane je nakon susreta rekao: "Ništa se nije promijenilo. Svi smo zabrinuti za Marca, nadamo se da ozljeda nije teška i to je to. Bale? Odigrao je jako dobru utakmicu i drago mi je zbog njega. Ovdje je s nama i nastavit će raditi. Igrao je jer je želio biti s nama i igrati, za razliku od nekog dana..."

Kažimo i da je Bayern Nike Kovača pobijedio je Milan 1:0 u Kansas Cityju golom Leona Goretzke u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Linker
01. svibanj 2024 06:30