CROPIX
VELIKA NADA PROGOVORILA ZA SN

40 DANA JE BILO DOVOLJNO DA GA POLA HRVATSKE POŽELI U VATRENIMA, A ON BRILJANTNO ODGOVARA 'Kako god bilo, gostovanje u Grčkoj mi ne gine'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. listopad 2017. 18:20

Razgovarali smo prije nekih 40-ak dana, tek je potpisao za Everton. Jedno od pitanja Nikoli Vlašiću (20) bilo je i o reprezentaciji.

“Još nisam zaslužio poziv, jer ispred mene su svi oni koji su se dokazali u inozemstvu, u jačim klubovima i ligama nego što su Hajduk i HNL. O mom pozivu u reprezentaciju možemo pričati tek ako se dokažem u Evertonu”.

Nakon što je prije gotovo tri tjedna zabio prvijenac za Everton u Europskoj ligi protiv Apollona, ponovno je Vlašić ostao suzdržan na pitanje o Vatrenima.

“Lijepo je igrati i zabijati u Europskoj ligi, ali Premiership je Evertonu na prvom mjestu, a tamo još uvijek nemam minutažu i status. Dakle, još to nije prava kandidatura za Vatrene.”

Sigurno idem u Grčku

U međuvremenu je upisao dva nastupa u prvenstvu, oba kao starter, oba puta uz odlične kritike i medija i stručnjaka i navijača. Dovoljno da ga izbornik Zlatko Dalić podvuče kao evidentnog kandidata za dodatne kvalifikacije. Stoga je i mladi Vlašić napokon progovorio i o sebi kao mogućem članu Vatrenih.

- Stigle su i do mene izjave izbornika Dalića, naravno da iznimno gode, ali još uvijek tu nema ničeg službenog - mirno će Evertonov ofenzivac.

Službeno bi trebalo biti za desetak dana, kada HNS odasla pozive u klubove. Jesu li vas iznenadile Dalićeve riječi?

- Iskreno, nakon dobrog nastupa za U-21 reprezentaciju i nakon što sam se izborio za minutažu u Evertonu, prošlo mi je kroz glavu da bih mogao dobiti poziv za A selekciju, da sam se igrama nametnuo za eventualni poziv. Dakle, nadam se pozivu, izbornikove riječi daju mi još veću nadu, ali sigurno neću biti nimalo razočaran ne dođe li do poziva. Imam drugu opciju kojoj se jednako veselim.

Mislite na U-21 reprezentaciju?

- U njoj se osjećam fenomenalno, imamo super atmosferu, a generacija nam je fantastična, siguran sam da ćemo izboriti odlazak na U-21 Europsko prvenstvu. Stoga jedva čekam nove akcije i utakmice protiv San Marina i Grčke, koje su također na rasporedu u studenom. Kako god bilo, gostovanje u Grčkoj mi ne gine hahaha...

Bolji smo, ali...

Kako vidite Grčku kao suparnika u dodatnim kvalifikacijama?

- Nisam ih pogledao u ovim kvalifikacijama, ali sam nakon jučerašnjeg ždrijeba pitao suigrača Bešića o Grcima, on je igrao za BiH protiv njih u skupini. Rekao mi je ono što sam i očekivao, da je to jedna od najneugodnijih reprezentacija protiv kojih je uopće igrao, a takve ih svi gledamo već dugi niz godina. Sjajno se brane, uvijek drže zgusnuti raspored koji je teško razbiti i trebat će puno strpljenja i živaca da ih pobijedimo. Bešić mi je potvrdio da smo mi daleko bolja momčad, ali i da nas čeka težak posao.

Računate li da bi - dođe li poziv - Dalić mogao i vama povjeriti neku ulogu na terenu?

- Za početak bi i poziv bio fenomenalan, teško mi je sada gledati dalje od toga, a kamoli razmišljati o mogućoj minutaži.

Linker
03. svibanj 2024 19:54