Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
REAKCIJE NAKON TUNISA

ANDREJ KRAMARIĆ PRILIČNO OŠTAR NAKON PORAZA U VARAŽDINU, OGLASILI SU SE I DEBITANTI 'Možda je ovo dobro da se spustimo na zemlju'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. lipanj 2019. 11:51

Andrej Kramarić bio je poprilično oštar nakon 2:1 poraza Vatrenih od Tunisa u Varaždinu.

- Možda i nije loše da nam se dogodio poraz, da naučimo da se nogomet ne može igrati samo tako. Možda je ovo dobro da se spustimo na zemlju. Lijepa su sjećanja na Rusiju, ali ovo je realnost, ako želiš biti pobjednik, moraš u svakoj pobjeđivati. To je dobra opomena, još veći motiv. Pozitivna je jedino ta pouka, vidjelo se da imamo puno problema i s manjim momčadima ako nismo 100 posto u utakmici.

Simon Sluga primao je čestitke za vrlo dobro izdanje u Varaždinu:

- Bio je prekrasan osjećaj braniti za reprezentaciju, to je san svih nogometaša. Ali nisu me prevladale emocije, ponosan sam na sebe. Zahvaljujem svima koji su mi to omogućili. Šteta zbog poraza, dizali smo se kroz utakmicu, dečki su bili umorni, nije bilo lako, šteta što nismo izvukli nešto više. O sebi ne volim govoriti, drago mi je da čujem pohvale, a na struci je da vide je li bilo u redu.

Vratio se u A reprezentaciju Alen Halilović:

- Lijepo je nakon toliko vremena doći u reprezentaciju, osjećam se odlično. Žao mi je što smo izgubili, zahvaljujemo navijačima što su nas bodrili. Sad je preda mnom Euro U-21, ali neću unaprijed ništa najavljivati, vidjet ćemo kad završi.

Debitant je bio Filip Benković, priznaje da eksperiment s tri stopera nije baš svima bio drag:

- Nismo nikad igrali tu formaciju, probali smo, nije bilo kako smo se dogovorili, pa smo se vratili na staro. Bilo je bolje u drugom dijelu, nažalost, nismo uspjeli pobijediti. Idem sad u U-21 reprezentaciju s velikom vjerom u pravi rezultat, ali prvo gledamo Rumunje, tek ćemo onda razmišljati o Francuzima i Englezima.

Bruno Petković zabio je svoj prvi pravi gol za reprezentaciju (Omiš ipak nije ta razina).

- Presretan sam što sam zabio gol, ali htio sam završiti sezonu pozitivnim rezultatom, to nismo uspjeli. Ipak, kad podvučem crtu, sezona je bila odlična, u startu nisam očekivao da će biti takva, zadovoljan sam što sam postigao. Mogao sam napraviti i više, ali mogu biti zahvalan za sve što sam ostvario. Sad idem na odmor pa na pripreme da iduće sezone budem još bolji. Što se tiče kvalifikacija, ne treba bježati od uloge favorita, imamo jaku reprezentaciju, bit ćemo još spremniji i uigraniji u rujnu i vjerujem u pozitivan ishod.

Linker
20. travanj 2024 02:14