REUTERS/Umit Bektas / REUTERS
VRHUNAC KVALIFIKACIJA

ANTE ČAČIĆ NAPOKON OBJAVIO POPIS KOJI SE ČEKAO DANIMA Stiže i bivši hajdukovac: Vatreni s jednom jedinom promjenom idu po Svjetsko prvenstvo u Rusiji!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2017. 17:16

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je popis kandidata za posljednje dvije utakmice 'vatrenih' u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine, protiv Finske (6. listopada) i Ukrajine (9. listopada).

Za razliku od utakmica s Kosovom i Turskom, izbornik je pozvao jedno novo ime - bivšeg braniča Hajduka Antonija Milića koji igra za belgijski Oostenende, dok je Mateo Kovačić otpao zbog ozljede.

Jedina prava promjena u sastavu bit će izostanak prvog vratara Danijela Subašića koji zbog ozljede neće moći nastupiti u dvije ključne utakmice, ali tu su još pouzdani Lovre Kalinić i mladi dinamovac Dominik Livaković.

Čačić otprije zbog ozljeda nije mogao računati niti na Vedrana Ćorluku, Tina Jedvaja i Marka Pjacu, dok će prvi ogled s Finskom zbog žutih kartona preskočiti i Milan Badelj. Bilo je upitno hoće li na popisu biti i Danijel Subašić i Šime Vrsaljko, no izbornik je pozvao obojicu.

Utakmica protiv Finske trebala se igrati u 6. listopada Osijeku, ali je Izvršni odbor HNS-a donio odluku da se utakmica preseli u Rijeku na stadion Rujevica. HNS se prepao vremenskih uvjeta i dogovorenu utakmicu u Osijeku preselili su na zamjenski stadion Rijeke čiji je teren hibridna smjesa prirodne i umjetne trave i lakše bi podnio kišu.

"Nažalost, travnjak u Osijeku ovoga trenutka ne nudi dovoljno kvalitetne uvjete za odigravanje utakmice i smatram da je ovo jedina ispravna odluka u interesu reprezentacije. Žao nam je prvenstveno svih navijača u Slavoniji gdje imamo izvrsnu atmosferu, znam koliko ljudi vole reprezentaciju i koliko reprezentacija voli igrati u Osijeku. No, plasman na SP svima nam je najvažniji cilj. Na Rujevici ćemo imati izvrstan travnjak i ne sumnjam u odličnu atmosferu protiv Finske," kazao je izbornik.

Dvoboj protiv Ukrajine je 9. listopada u Kijevu.

Dva kola prije kraja kvalifikacija hrvatska reprezentacija se nalazi na prvom mjestu skupine I sa 16 bodova koliko ima i Island, no naša reprezentacija ima bolju razliku pogodaka. Slijede Turska i Ukrajina sa po 14 bodova, Finska ima sedam, a na začelju je Kosovo s jednim bodom.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 23:52