Tom Dubravec / CROPIX
'BEZ BOMBASTIČNIH NAJAVA'

ANTE REBIĆ IZNENADIO ODGOVOROM O HNL-U I SASTAVOM KOJEG PRATI, PA PROGOVORIO O TRANSFERU 'Lagao bih kad bih rekao da se ne vidim u velikom klubu'

U ekskluzivnom intervjuu za SN Ante Rebić dotaknuo se Nike Kovača i Bayerna, HNL-a i ambicije da zaigra u redovima nekog od europskih velikana.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. rujan 2018. 16:30

Koliko vas je promijenilo Svjetsko prvenstvo? Kao čovjeka i kao igrača?

- Kao čovjeka me Svjetsko prvenstvo uopće nije promijenilo. A nije ni kao igrača...

Nije kao ni igrača?

- Pa nije, jer nakon SP-a nisam odigrao ni jednu utakmicu, ha-ha... Dobro jesam, 26 minuta protiv Bayerna u Superkupu.

Pa, zar niste sad ipak poznatiji nego prije?

- Da, sigurno je sam sad poznatiji nego prije Svjetskog prvenstva. I u Frankfurtu i u Hrvatskoj. To jest činjenica. No, ja se i dalje družim s ljudima s kojima sam se družio i prije. Normalan sam. Mislim da jesam, da se nisam baš nimalo promijenio.

Je li vas sad možda djevojke više napadaju? Visoko ste na listi poželjnih muškaraca?

- Nije da me nisu napadale prije... možda je više, ne znam, ha-ha... Ali nisam baš koncentriran u tom smjeru. Sad mi je bilo najvažnije da se riješim ove ozljede, to mi je bio prioritet. Sad se moram vratiti u ritam što prije. Glava mi je u nogometu.

No, gledaju li vas u klubu sad drukčije? Ipak ste se iz Rusije vratili kao faca, reprezentativac ste države koja je viceprvak svijeta?

- Pa, što ću lagati? Sad i jesam veća faca kad sam se vratio sa Svjetskog prvenstva s srebrnom medaljom. A također me gledaju drugim očima otkako sam produžio ugovor s Eintrachtom. Za njih je to velika stvar. Dogodilo se čudo što su me ostavili u klubu. Osjeti se promjena ponašanja kod njih, ali to sam definitivno zaslužio.

Može li se u Bundesligi uopće netko približiti Bayernu? Ili je Bundesliga “riješena” i prije nego je počela?

- S obzirom na to da im je došao Niko Kovač, mislim da je prvenstvo riješeno! Nama ostalima ostaje da se borimo za neke druge stvari. Rekao sam vam da je meni prioritet Europska liga, da nam se ne dogodi kao Kölnu prošle sezone, izborili su Europsku ligu, pa su ispali.

Pratite li možda HNL?
- Ne previše, ali malo više pratim Rudeš.
Rudeš?

- Prijatelj mi igra u Rudešu, zato njih pratim. Radi se o Tomislavu Mrkonjiću, družili smo se kao djeca. On je iz Zmijavaca, ja iz Vinjana. Igrali smo jedan protiv drugoga, nakon mene je otišao u Split. Pratim njega i Antu Majstorovića koji igra u Lokomotivi. S njim se također znam od dječačkih dana, od sedme-osme godine. Drago mi je da dobro igraju, da se bore, nadam se da će i oni izboriti transfer u inozemstvo.

Soccer Football - DFB Cup Final - Bayern Munich vs Eintracht Frankfurt - Olympiastadion, Berlin, Germany - May 19, 2018   Eintracht Frankfurt coach Niko Kovac and Ante Rebic    REUTERS/Kai Pfaffenbach    DFB RULES PROHIBIT USE IN MMS SERVICES VIA HANDHELD DEVICES UNTIL TWO HOURS AFTER A MATCH AND ANY USAGE ON INTERNET OR ONLINE MEDIA SIMULATING VIDEO FOOTAGE DURING THE MATCH.
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Čujete li se još s nekim iz Parka mladeži, s nekim iz Splita?

- Prošli vikend sam kratko bio u Zagrebu. Otišao sam se naći s Danijelom Zagorcem, baš smo se napričali. Da, čujem se s nekim bivšim suigračima iz Splita, ali s onima iz vrha kluba rijetko kada.

Vaš ostanak je zapravo najveća pozitivna stvar za Eintracht. Niste inzistirali na odlasku, to je sigurno oduševilo klupske strukture. Međutim, vidite li se jednog dana u Bayernu? Ili u nekom drugom velikom klubu?

- Lagao bih kad bih kazao da se jednog dana ne vidim u nekom top klubu, velikom klubu. Konačno, zbog toga radim i treniram. Jasno, ne mislim u Frankfurtu ostati cijelu karijeru. To je klub u sredini Bundeslige, toga sam svjestan, a i oni su toga svjesni. Ali želio sam ostati još godinu dana.

Između ostalog, tu ste u ambijentu koji dobro poznajete, u klubu u kojem imate status?

- Vidite, izborili smo tu Europsku ligu koju smo tako željeli. Želio sam odigrati još to natjecanje s Eintrachtom. Tako da sam produžio ugovor. Ali isto tako, znate kako je to u nogometu, svali prijelazni rok je lutrija, tako da sad ne želim ništa bombastično izjavljivati, ne znam što će se dogoditi za pola godine ili za godinu dana.

Linker
25. travanj 2024 11:13