Screenshot: Gabala
TAMO JE VEĆ DVIJE GODINE

BIO JE NA KORAK DA ZAIGRA ZA VATRENE, A SADA BI MOGAO OBUĆI DRES HRVATSKOG PROTIVNIKA 'Prihvatit ću ako me pozove u svoju reprezentaciju...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. prosinac 2018. 00:01

Filip Ozobić igra u Karabahu, to mu je nakon Gabale već drugi klub u Azerbajdžanu. U toj zemlji živi od ljeta 2016. godine, a trener mu u klubu Gurban Gurbanov, ujedno je i izbornik reprezentacije, nakon što je otišao Robert Prosinečki.

- Oni su svjesni da je Hrvatska favorit broj 1 u skupini, to je pokazala igrama i rezultatima - javio nam se Ozobić iz Bakua i oslikao današnji Azerbajdžan.

- Većina je igrača istih kao u doba Prosinečkog, što ne čudi. Novom izborniku treba još malo vremena da postavi svoj stil igre i mogu biti dobri. No, što se tiče Hrvatske, očita je razlika u kvaliteti.

Kakva su očekivanja Azera?

- Ovisi kako će startati, trebaju se poklopiti neke stvari. Ako dobro krenu, sve je moguće, čak i da se bore za Euro. Skupina je dobra i izjednačena, pogotovo što se tiče borbe za drugo mjesto.

Kako igraju pod novim izbornikom?

- Vole se nadigravati, nisu ekipa koja će stati u bunker i samo nabijati lopte. Gurbanov je dobar trener, ima odlične rezultate s Karabahom i vjerujem da s reprezentacijom također može puno toga napraviti. Nismo još razgovarali o kvalifikacijama jer bio je na ždrijebu.

Vrbovec, 200509.
Stadion U Vrbovcu.
Nogometna utakmica U-20 Alpe - Adria Mirop Cup, Hrvatska - Slovacka.
Na slici: Filip Ozobic.
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
Nenad Dugi / CROPIX / CROPIX
Ozobić

Dok su Prosinečki i Gordan Ciprić, koji danas vode BiH, bili u Bakuu, žalili su se da, figurativno, nemaju igrača višeg od 170 cm. I da zato padaju iz prekida. Živo nas zanima hoće li i oni zabiti Hrvatskoj gol iz kornera ili ubačajem iz slobodnog udarca.

- Nisu baš svi niži od 170 cm, to je malo karikirano, iako nije daleko od istine - smije se Ozobić, dodajući:

- Imaju taj prirodan limit, ali borbeni su i nije lako s njima.

Valjda će Vatreni popraviti taj segment igre tijekom sljedećeg ciklusa.

A Ozobić? Postoji mogućost da jednog dana zaigra za Azerbajdžan. Sada još nema pravo, protiv Hrvatske, pretpostavljamo, neće igrati, no kad stekne uvjete, u nekim budućim kvalifikacijama, mogao bi pojačati tu reprezentaciju. Ima dva nastupa za Vatrene, ali samo i prijateljskim susretima.

- Ako se dogodi da budem dovoljno dugo u Azerbajdžanu i ispunim uvjete te me pozovu u svoju reprezentaciju, prihvatio bih. No, to tek moram vidjeti i dogovoriti se s njima. Prvo me zanima koliko točno moram biti ovdje, tri godine ili pet. Službeni odgovor na to još nemam.

Vjerojatno pet, ali to treba potvrditi FIFA. Ima za njega vremena. Tek mu je 27 godina. Uglavnom, tko od navijača nije bio u Bakuu 2015. godine, Filip sve poziva…

- Tko god dođe, vidjet će lijep grad i zemlju, sigurno neće pogriješiti što se odučio na taj izlet.

Linker
23. travanj 2024 06:06