Marko Djurica / REUTERS
REAKCIJE IZBORNIKA

BIT ĆE TO NAJVAŽNIJA UTAKMICA ZA VATRENE, A AFRIKANCI VEĆ PRONAŠLI 'SPARING PARTNERA' Nigerija koristi Srbiju kao pravi test za Hrvatsku?

Piše: HinaObjavljeno: 01. prosinac 2017. 20:49

Reakcije izbornika Argentine i Nigerije nakon što su saznali kako će im jedan od protivnika na Svjetskom prvenstvu biti reprezentacija Hrvatske. Osim spomenutih Vatreni su završili u skupini D zajedno sa starim poznanikom Islandom.

Jorge Sampaoli, argentinski izbornik:

"Prvenstveno moramo imati plan igre. Iako imamo najboljeg igrača na svijetu Messija, moramo igrati kao momčad. Miran sam i nakon ždrijeba Mundijal dočekujem s manje nepoznanica. Island može igrati bez pritiska, a s mnogo entuzijazma, to je borbena momčad. Hrvatska je vrlo jaka momčad sa sjajnom veznom linijom, dok je Nigerija vrlo nepredvidiva s mnogo brzih igrača. Uvjeren sam kako ćemo sigurno proći skupinu i da ćemo u nastavku natjecanja učiniti sve kako bismo argentinskom narodu donijeli radost. Nema ništa ljepše od predstavljanja svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu".

Zagreb, 171016.
Stadion Maksimir.
Konferencija za medije FC Sevilla uoci sutrasnje utakmice 3. kola Lige prvaka skupine H izmedju GNK Dinamo i FC Sevilla.
Na fotografiji: trener Seville Jorge Sampaoli.
Foto: Marko Todorov / Hanza Media
Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
Jorge Sampaoli

Gernot Rohr, nigerijski izbornik:

"Nalazimo se u zanimljivoj skupini u kojoj su sve momčadi na FIFA-inoj ljestvici bolje rangirane od nas. Moramo se jako dobro pripremiti za prvu utakmicu protiv Hrvatske, možda ćemo i dogovoriti prijateljsku utakmicu protiv Srbije, koja igra na sličan način. Potom nam slijedi Island, koji ima dobru i fizički moćnu momčad te najbolje navijače u Europi. Argentince će biti teško iznenaditi s obzirom da sada znaju kako mi igramo jer smo ih pobijedili u nedavnoj prijateljskoj utakmici"

Britain Football Soccer - Nigeria v Senegal - International Friendly - The Hive, Barnet, London, England - 23/3/17 Nigeria coach Gernot Rohr Action Images via Reuters / Peter Cziborra Livepic
Reuters / Peter Cziborra / REUTERS
Gernot Rohr

Linker
20. travanj 2024 07:27