Foto: Boris Kovacev / CROPIX
RECEPT ZA SLAVLJE

BIVŠI HRVATSKI IZBORNICI POSLALI JASNU PORUKU VATRENIMA UOČI TURSKE 'Samo mirno, ne treba srljati, budemo li pravi - dobivamo!'

Dva prekaljena hrvatska stručnjaka s 'turskim' iskustvom Miroslav Blažević i Otto Barić poslali su jasnu poruku Vatrenima uoči gostovanja u Eskisehiru.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. rujan 2017. 18:29

Dva iskusna mudraca, ljudi koji su u karijeri prošli puno toga, nagledali su se i Turaka i Turske. Otto Barić i Ćiro Blažević, njihova se sluša, imali su u karijeri prilike igrati protiv reprezentacije koja nam danas stoji na putu prema SP-u. Barić je, k tome bio i trener u Turskoj, u Fenerbahčeu.

- Uh, u to doba Turska je bila mnogo jača nego dana, jak je bio Galatasaray, bile su to godine kad se turski nogomet dizao, koju godinu kasnije Turska je bila hit Svjetskog prvenstva u Japanu i Koreji. Tada sam ja, prije tog prvenstva, igrao protiv nje s Austrijom. Definitivno, ta Turska bila je nešto sasvim drugo od ove današnje - započeo je Barić koji se doima velikim optimistom uoči današnje utakmice.

- Prvo moram reći da sad, nakon utakmice s Kosovom, treba pohvaliti izbornika. Ako smo ga dosad kritizirali zbog nekih odluka i zamjena tijekom utakmice, sad mu treba skinuti kapu, sve je dobro napravio. I pripremio utakmicu i dobro mijenjao, nemam nikakve zamjerke. Znate, tko god kaže da je trebalo biti više razlike, da je 1:0 malo, taj ne razumije dovoljno nogomet. Nakon svega toga što se događalo, ponovnog igranja utakmice, tih 1:0 je sasvim dovoljno. Uostalom, tko danas može reći da će nekoga pobijediti 6:0 - govori Barić, koji za utakmicu u Turskoj ima vrlo jednostavan plan.


All Goals - Ukraine 2-0 Turkey - 02.09.2017 ᴴᴰ by goalsarena2017

- Mislim da bi nama na kraju i četiri boda moglo biti dovoljno za plasman, sve više od toga - sigurno. Jer, neće ni ta Ukrajina sve pobijediti, uvjeren sam. Oni su se mučili protiv Turske, nije to reprezentacija koja je uvjerljiva, koja dominira kvalitetom. Na nama je zato sad samo da nešto opet ne zakompliciramo, ne spetljamo, kao na Islandu. Moramo biti mirni, odigrati dobru utakmicu i bit će to dovoljno za uspjeh.

Nenad Dugi / CROPIX / CROPIX

Što znači biti dobar i kako do toga doći?

- Dakle, ako svi igrači ili veći dio njih odigraju na razini svoje kvalitete, onda ćemo sigurno pobijediti, a pogotovo ne možemo izgubiti. Svaka čast Turcima, ali kad naši igrači igraju kako znaju, onda smo puno, puno bolji. Što se same postavke igre tiče, ja bih možda u prvu momčad stavio one koji su protiv Kosova ušli s klupe, Kalinića i Kramarića pogotovo. A onda bih u nastavku uveo neke od ovih koji su igrali, jer bez obzira na sve, oni mogu donijeti novi impuls. Obrana je bila uvjerljiva tu se nema što dodati, Modrić je postao vođa ove momčadi... Ali, kažemo, ukupno gledajući, bolji smo, kvalitetniji, raznovrsniji, bez obzira na ovaj problem s dvije utakmice u dva dana, Hrvatska se iz Turske vraća sretna.


Dinagoj Vida Goal HD - Croatia 1-0 Kosovo 03...

Slično razmišlja i Ćiro Blažević, koji je dosad bio dosta kritičan prema Anti Čačiću, ali sad je, čini se, “spremio revolver”.

- Hrvatska će pobijediti, jer ima kvalitetu i mudrost. U ovakvim utakmicama naši su igrači uvijek bili najbolji, iako su Turci uvijek neugodan suparnik - tvrdi Ćiro, koji nije želio razgovarati o promjenama u prvih 11, o tome tko bi trebao igrati.

Vlado Kos / CROPIX
CROPIX

- Ma vidite, mi imamo toliko dobrih igrača da je svejedno tko igra u toj utakmici. Teško je reći je li bolji ovaj ili onaj, Turci takve nemaju. Ali, ono što je najbitnije, jest da je Modrić maestralan, igra u velikoj formi, vodi Hrvatsku. Kako je izborio faul protiv Kosova, pa fenomenalno ubacio! Vida se samo morao nakloniti.


Dinagoj Vida Goal HD - Croatia 1-0 Kosovo 03...

Ćiro ima recept kako u Turskoj do pobjede.

- Turcima je ova utakmica biti ili ne biti, nama nije. Njima igra samo pobjeda, mi se i remijem na kraju možemo zadovoljiti. Zato ne treba srljati, treba što dulje držati loptu u posjedu, ne primiti gol, što dulje bude tako Turci će biti nervozniji. Tu je onda naša prilika, to je voda na naš mlin - poručio je Miroslav Blažević.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
18. travanj 2024 09:40