Damjan Tadic / CROPIX / CROPIX
STRAHUJE OD NEPRIJATELJA

BIVŠI IZBORNIK NIJE IMAO OVAKVU REPREZENTACIJU 'Čačić ima slatke brige, još ćemo se godinama radovati, ali bojim se ovih idiota...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. ožujak 2017. 16:28

Negativan pogled na situaciju kaže: Čačić nije zvao Pašalića, Andrijaševića, Leovca, neki su na popisu nepravedno, neki su sigurno zaslužili dobiti priliku. Svatko ima pravo na mišljenje, jasno, nogomet je takav, zato i jest popularan, zato što je podložan polemikama i sučeljavanjima argumenata.

No, može sve gledati potpuno pozitivno i i stvari postaviti ovako: Čačić nije zvao sve koje je mogao i koji zaslužuju, ali to je dokaz da Hrvatska ima širinu, kao što je rijetko kad imala.

Stalno nadiru novi

- Baš tako. Imamo puno igrača, stalno nadiru novi, a vidite koliko je imena koja su već sad zaslužila ili mogla biti na popisu, ali ovaj put nisu dobili priliku - govori Otto Barić (83), bivši izbornik, koji se prije petnaestak godina, kad je postao izbornikom nije baš nalazio u takvoj situaciji.

Jedna je generacija bila na svom zalasku, nastao je raskorak, trebalo je popuniti tu rupu. Uspio je, plasirali smo se na Euro u Portugalu.

- Nije bilo kao danas, istina, nisam imao takvu širinu, ali uspjeli smo pronaći igrače koji su ostvarili cilj. Priznajem, danas bi možda ranije uveo neke mlade igrače koji su tada bili u drugom planu, ali siguran sam da bismo, da sam ostao izbornik, nastavili kontinuitet i napravili dobar posao. Možda i bolji nego što je Hrvatska napravila. Ali, dobro, vratimo se na ovu današnju reprezentaciju. Mislim da Čačić odlično radi svoj posao, zna odabrati, ima svoju logiku i on je slijedi. Ipak, možda je trebao pozvati još nekog igrača za utakmicu u Estoniji, barem ovu trojicu s pretpoziva, jer neće svi moći ići tamo. Treba koristiti igrače kad ih imaš, no, sve u svemu, sviđa mi se kako vodi reprezentaciju.

Slatke brige

Igrali smo jučer bez Ćorluke, Vrsaljka i Perišića, ali činjenica jest da smo imali širok kadar i da će on u budućnosti biti još širi?

- Tako je. Gledajte, nije bilo Ćorluke, Vrsaljka, Perišića, Lovrena, ovu trojicu smo već spomenuli. Dolaze i mladi, koji su već bili u kockastom dresu, ili će tek biti budućnost reprezentacije. Ne moramo se brinuti za taj dio, Čačić ima slatke brige, što se samog nogometa i travnjaka tiče, još ćemo se godinama radovati. Samo...

Tu je malo zastao, a onda otvorio dušu.

- Ja se bojim ovih idiota, koji navijaju da izgubimo i spremni su zbog toga napraviti svašta. Ja nisam imao Čačićev kadar, ali nisam imao tih problema, koji su meni nepojmljivi.

Htjeli smo se stalno vraćati priči na nogomet, no Barića brinu stvari oko nogometa.

- Sve to što se kod nas događa oko nogometa, to je bolesno. Ustaše, partizani, pa dokle takve priče. To mora prestati, dosta je toga. Za nogomet i igrače se ne brinite, imamo ih, bit će ih i u budućnosti, spokojan sam kad vidim tu širinu. Ali, ti idioti, to je strašno...

Tako to gleda Otto Barić, bivši izbornik, Čačićev zagovornik i veliki optimist.

- Jesam, optimist sam, kažem vam, imamo igrače koji u svakom trenu mogu upasti u momčad i biti pojačanja. Na sve će doći red, moraju samo biti strpljivi, imamo kvalitetu.

Linker
24. travanj 2024 06:11