Laurence Griffiths/Getty Images
'MOŽDA NAM SE POSREĆI'

BIVŠI KAPETAN AZERBAJDŽANA UOČI GOSTOVANJA U ZAGREBU 'Ne odričem se iznenađenja, ali neće ponovno biti 6:0 za Hrvatsku'

AZERBAJDŽAN Aslan Karimov, bivši kapetan reprezentacije, uoči gostovanja u Zagrebu
Piše: Ivica KihalićObjavljeno: 20. ožujak 2019. 09:11

Bivši kapetan azerbajdžanske reprezentacije Aslan Karimov (78 nastupa) uoči prve utakmice kvalifikacija za Euro 2020. u kojoj su Azeri gosti Hrvatske u Zagrebu, u razgovoru za portal azerisport.com prvo se osvrnuo na utakmicu iz 2014. u Osijeku kada su Hrvati u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2016. postigli ​​šest golova.

- Igru i momčad od prije pet godina kada je u Osijeku bilo 6:0 i onu u Bakuu 2015. kada je u istom ciklusu bilo 0:0 ne bih uspoređivao sa sadašnjim stanjem. Obje reprezentacije imaju nove izbornike i igrače. Hrvatska je sada suočena s ozbiljnim izostancima igrača, ali to nam neće olakšava stvari, naprotiv, zakomplicirat će nam život drugi, motivirani igrači. Spoj Modrića i Rakitića s mlađim igračima željnim dokazivanja stvorit će nam velike poteškoće.

Azerbajdžan ima novog izbornika, Hrvata Jurčevića.

- Da, imamo novog trenera i nije bilo vremena za njegovo međusobno upoznavanje s igračima. Ne mislim da za 5-6 dana može igračima usaditi neku novu vrstu filozofije ili stil igre. Bit će nam vrlo teško, ali ne odričem se ni iznenađenja. U nogometu je sve moguće. Naprimjer, neka oni nekoliko puta pogode vratnicu, pa i zabiju gol, a nama se posreći iz nekog odbijanca pogodimo mrežu i eto ti - remija.

Vinkovci, 140418. 
Utakmica 29. kola HT Prve lige, 
NK Cibalia - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Nikola Jurcevic trener Dinama.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Da, ali nije li ipak rezultat iz Osijeka realni odnos snaga s viceprvakom svijeta?

- Ne vjerujem da ćemo ponovno izgubiti rezultatom 0:6. Ipak, ovo će biti prva utakmica kvalifikacija za Euro. Smatram da bi za trenutačni odnos snaga naše i hrvatske reprezentacije u ovom trenutku, objektivno i prirodno, najbolje oslikao rezultat od 3:0 - zaključio je Karimov.

Reprezentativce Azerbajdžana izbornik Jučević počeo je okupljati 16. ožujka, ali nisu mu se prvoga dana odazvali svi igrači budući da su ovoga vikenda još igrali utakmice za svoje klubove. Za Jurčevića su važni pokazatelji da su mu vratari u prošlom kolu “kapitulirali”. Salahat Aghajev branio je za Neftči u 21. kolu Premier lige svih 90 minuta protiv Gabale i primio jedan gol (1:1). Isto tako i drugi reprezentativni vratar Emil Balajev branio je za kazahstanski Tobol u pobjedi 2. kola Premier lige protiv Taraza, ali i primio prvi gol u prvenstvu (4:1).

Ima još nešto, njegovi izabranici prošlog vikenda nisu baš bili efikasni, upisali su samo dva pogotka. Reprezentativni napadač Ramil Šejdajev zabio je za Krilja Sovjetov u utakmici 20. kola ruske Premier lige Anžiju (2:0) ušavši u igru u 63. minuti. Ipak treba napomenuti da je Šejdajevu ovo treći gol zaredom za Krilja. Drugi pak strijelac vikenda je Richard Almeida de Oliveira koji je za Karabah odigrao 90 minuta protiv Sabaila i zabio gol u 77. minuti iz kaznenog udarca za pobjedu u gostima od 2:1.

Linker
25. travanj 2024 07:01