NIZHNY NOVGOROD, RUSSIA - JUNE 21: Ante Rebic of Croatia celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the 2018 FIFA World Cup Russia group D match between Argentina and Croatia at Nizhny Novgorod Stadium on June 21, 2018 in Nizhny Novgorod, Russia. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images

VEĆ SU IGRALI ZAJEDNO

BIVŠI VATRENI UZ IVANA RAKITIĆA ISTAKNUO JOŠ JEDNO IME KOJE ĆE BITI OD VELIKE VAŽNOSTI ZA DALIĆA 'Izbornik će s njih dvojicom dobiti na širini'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.03.2020. u 15:49

 • Ivan Rakitić ostaje Vatreni! Dokapetan se neće oprostiti od hrvatske reprezentacije, spreman je odigrati Euro, a možda i Svjetsko prvenstvo u Kataru.

  Kako to sigurno vrijedi i za Dejana Lovrena, Domagoja Vidu i Ivana Perišića, a Luka Modrić sklon je jednakom stavu, iako se od njega tek čeka da se izjasni, u reprezentaciji ovog časa nema šokova.

  Tomislav Dujmović igrao je s Ivanom Rakitićem u doba izbornika Slavena Bilića, a ističe kako je njegovo sudjelovanje na nadolazećem Euru od velike važnosti za Vatrene

  - Ivan je zaslužan za sve uspjehe Hrvatske zadnjih godina, igrao je na nekoliko velikih natjecanja, sada je životnom dobu kad je njegov obol, s iskustvom koje ima, vrlo velik. Kad se dođe na Euro, to je jako važna stvar. Točno je da smo gledali Nikolu Vlašića u vrhunskim izdanjima u većem broju utakmica, i da se mora raditi mala smjena generacija, ali Vlašić i Rakitić nisu isti profil igrača. Izbornik s njima ima različita taktička rješenja, dobiva na širini izbora. Dakle, Rakitić svakako treba ići na Euro. Na turniru nije loše ako možeš dozirati napore, da ne igra svatko u svakoj utakmici i sve nam to može biti dodatna snaga. Mi nismo Francuska, Brazil ili Njemačka da imamo golem broj igrača, i zato je super što imamo takvu kvalitetu. Za svakog igrača, tako i Rakitića, bitno je kako igra u klubu, mora izabrati momčad u kojoj će imati kontinuitet nastupa. Ako nema standardnost bit će mu puno teže na Euru. Istodobno igre daju i samopouzdanje.

  Harry Trump/Getty Images
  Harry Trump Getty Images

    

  Iz drugih medija